Abiznis

Završena treća traka na putu Nikšić - Vilusi

Na magistralnom putu Nikšić – Vilusi, u mjestu Trubjela, završena je izgradnja treće trake duge 2,5 kilometara, a vrijednost te investicije je 880 hiljada eura.
Završena treća traka na putu Nikšić - Vilusi
Portal AnalitikaIzvor

Završetak posla, koji je počeo u februaru, ozvaničili su direktor Direkcije za saobraćaj, Savo Parača, gradonačelnik Nikšića, Veselin Grbović i, u ime izvođača radova, predsjednik Odbora direktora “Mehanizacija i programat”, Dušan Đurović.

Parača je kazao da su, zajedno sa nikšićkom opštinom, uspješno okončali još jedan projekat na saobraćajnoj infrastrukturi i najavio da bi vrlo brzo trebalo da bude određen i projektant za put ka Vilusima i graničnom prelazu Ilino brdo.

“U završnoj smo fazi izrade tenderske dokumentacije za rekonstrukciju 5,5 kilometara puta na graničnom prelazu Ilino brdo, a izvođač radova trebao bi da bude izabran na jesen. Završili smo tendersku proceduru i dobili izvođača radova za rekonstrukciju puta od Petrovića do Vraćenovića u dužini oko 13 kilometara i, čim riješimo imovinska pitanja, počeće i taj posao”, saopštio je Parača.

Prema njegovim riječima, radiće se i na dijelu puta od saobraćajne petlje do mjesta Kusida, i od nikšićke obilaznice do skretanja za Šavnik.

Parača je istakao da će Direkcija sa nikšićkom Opštinom u narednom periodu značajno poboljšati kvalitet crnogorske magistralne i regionalne putne mreže.

Grbović je naveo da je sada kvalitetno rekonstruisano osam kilometara saobraćajnice prema Vilusima.

“Značaj ovog puta je veliki, jer jedan krak vodi ka Ilinom brdu, drugi Vraćenovićima, a treći ka Morinju. Završetkom puta Risan - Žabljak ova saobraćajnica je i frekventnija, jer svi koji iz Srbije kreću prema Boki idu tim pravcem. Rekonstrukcija ovih 2,5 kilometra znači veću udobnost i sigurnost, jer su bili najproblematičniji i dešavale su se česte nezgode koje su odnosile i žrtve”, kazao je Grbović.

On je istakao da će bezbjednost saobraćaja na teritoriji nikšićke opštine znatno biti povećana kada se realizuju planirane investicije i kazao da se nada da će u narednom periodu realizovati investiciju za put od Nikšića do Cetinja.

(Mina, Portal RTCG)

Portal Analitika