Politika

ĐUKANOVIĆ: Građani će podržati DPS(VIDEO)

“Građani Crne Gore poštuju ono što je DPS uradio za državu u proteklih 25 godina i zato će na ok-tobarskim izborima pokloniti povjerenje politici te partije” poručio je lider DPS-a Milo Đukanović.
ĐUKANOVIĆ: Građani će podržati DPS(VIDEO)
Portal AnalitikaIzvor

Predsjednik DPS-a je, na svečanosti povodom Dana partije i 25 godina od osnivanja Demokratske partije socijalista, ocijenio da se Crna Gora nalazi pred mnogim iskušenjima, ne samo izbornim nego i onim pred kojima je naše evropsko okruženje.

"Hrabro i promišljeno idemo ka ostvarivanju novih ciljeva. Ubijeđen sam da će izbori pokazati da građani poštuju ono što je uradio DPS. Uprkos galami koju pravi konkurencija, građani će povjerenje pokloniti našoj politici. Ovo je godina u kojoj slavimo mnoge jubileje, a ova proslava se održava samo nekoliko mjeseci uoči novog političkog iskušenja koje će, vjerujem, potvrditi dominaciju DPS-a", naveo je Đukanović.

Šef DPS-a je poručio da je, u tradicionalno nestabilnim okruženjima kao balkansko, uspjeh trajati 25 godina.

"Prije tih 25 godina, nastajala je DPS na ruševinama jedne velike i dobre države i jedne partije koja je baštinila dobre ideje, kakav je bio Savez komunista", kazao je Đukanović i dodao da je Crna Gora, od najmanje razvijene republike SFRJ postala najrazvijenija ekonomija Zapadnog Balkana.

"Koja je pokazala sposobnost usvajanja novih vrijednosti. Radili smo to na temelju crnogorskih vrijednosti, ali smo prepoznali i usvojili tokove razvijene civilizacije. Crna Gora predstavlja perjanicu razvoja Balkana. Crna Gora je već članica NATO-a i na taj način pokazali smo odlučnost i sposobnost da se mijenjamo i olakšamo život budućim generacijama", kazao je Đukanović.

13514500-10209804492214424-1616093029-n

DPS je, kako je ocijenio, davao prepoznatljiv pečat svim uspjesima - kada je trebalo sačuvati mir tokom burnih godina, održati ekonomsku stabilnost i kada je, kroz presedan na Zapadnom Balkanu, trebalo obnoviti nezavisnost bez prolivanja krvi i uz najveće evropske standarde. 

 </p>

Izvor: rtcg

Portal Analitika