Svijet

Tramp: Britanija treba da nastavi sama

Predsjednički kandidat republikanaca Donald Tramp je uputio oštre kritike na račun vjerovatne suparnice u predsjedničkoj trci Hilari Klinton. On se oglasio pošto je Klintonova rekla da bi Tramp kao predsjednik vratio Sjedinjene Američke Države u recesiju.
Tramp: Britanija treba da nastavi sama
Portal AnalitikaIzvor

 “Uvijek sam imao talenat za biznis i stvaranje poslova. Taj talenat je očajnički potreban našoj zemlji. Znam kako problemi mogu da budu riješeni, ali to ne zna Hilari Klinton. Znam samo ja“, rekao je Tramp.

On se obratio i glasačima Bernija Sandersa, koji još ne želi da prizna poraz na stranačkim izborima od nekadašnje američke prve dame.

“Podržite me kako bismo zajedno mogli da popravimo sistem, za dobrobit svih Amerikanaca. Hilari Klinton je lažov svjetske klase i ona je vjerovatno najkorumpiranija osoba koja se ikada kandidovala za predsjednika SAD“, zaključio je Tramp.

Britanija treba da nastavi sama

Tramp je danas ponovio da smatra da Britanci na sjutrašnjem referendumu treba da izaberu izlazak iz EU. Iako je priznao da nije pažljivo razmatrao to pitanje, on je podvukao da Britanci to treba sami da odluče.

"Mislim da niko ne treba da me sluša zato što se nisam mnogo bavio time", rekao je on za Foks njuz uoči sjutrašnjeg referenduma u Britaniji.

Tramp je, međutim, ukazao na "haos" zbog migrantske krize u Evropi, prenosi AFP.

"Kad vidite šta se tamo događa sklon sam da im kažem - nastavite sami", rekao je Tramp.

U petak, dan poslije referenduma, Tramp planira da bude u Škotskoj gdje će prisustvovati svečanom otvaranju svog obnovljenog golf terena u Tarnberiju.

"Biću usred svega toga. Biću tamo u trenutku saopštavanja odluke", rekao je on.

Uprkos tome što je podržavao Bregzit, Tramp smatra da Britanci treba sami da donesu odluku.

"Želim da ljudi urade ono što oni žele. Izlazak ili ostanak meni ništa ne znači. To neće imati nikakav uticaj na mene", rekao je Tramp.

Tramp je jedan od rijetkih međunarodno poznatih ličnosti koji je otvoreno izrazio podršku izlasku Britanije iz EU. 

Portal Analitika