Zanimljivosti

"Noćni vukovi" stižu u Crnu Goru

Najveća grupa motociklista iz Rusije "Noćni vukovi" počinje svoju turneju pod nazivom "Slovenski svijet 2016", u kojoj će posjetiti i Crnu Goru.
"Noćni vukovi" stižu u Crnu Goru
Portal AnalitikaIzvor

U maršu koji zovu i "Jačanje dijaloga između slovenskih naroda" bajkeri će obići 12 zemalja, među kojima i Crnu Goru, Srbiju, Makedoniju i Bugarsku, prenio je sarajevski N1.

Generalni šef ruske moto-turističke organizacije Jevgenij Strogov je pojasnio da se turneja planira narednih šest mjeseci i da je njen cilj  jačanje saradnje između Rusije i zemalja slovenskog porijekla.

"Želimo da povežemo pravoslavne zemlje slovenskog svijeta. Na Balkanu imamo Srbiju, Bugarsku, Crnu Goru i mislim da tamo možemo da se osjećamo kao kod kuće", rekao je on za bugarski nacionalni radio Strogov.

"Noćne vukove" inače predvodi Aleksander Zaldonstanov, koji ima nadimak Hirurg, a bajkerska grupa postoji od 1980, kada je osnovana kao klub ljubitelja motocikala i rokenrola. Danas broje oko 5.000 članova.

Bajkeri su izazivali veliku buru u javnosti Evrope tokom maja, kada su se zaputili u Berlin kako bi obilježili 71. godišnjicu od poraza nacista u Drugom svjetskom ratu 1945. (Portal RTCG)

Portal Analitika