Zabava

Momci ovo će vam se desiti kad pauzirate sa seksom

Istraživanje predstavljeno na American Urological Association pokazalo je da muškarci koji imaju redovne polne odnose imaju 20 posto manje rizika za obolijevanje od raka prostate.
Momci ovo će vam se desiti kad pauzirate sa seksom
Portal AnalitikaIzvor

Čak i ako se vi po tom pitanju osjećate dobro, nedostatak seksa odraziće se na vaše zdravlje, piše Men`s Health. 

Preopterećeni ste: Škotski naučnici otkrili su da se ljudi koji apstiniraju od seksa teže nose sa stresnim situacijama u odnosu na osobe koje su imale polni odnos barem jednom u dvije sedmice. Razlog je u tome da tokom seksa mozak oslobađa endorfine i oksitocin koji podižu raspoloženje.  

Rizik od raka prostate: Muškarci koji se suzdržavaju od seksa imaju veći rizik od obolijevanja od raka prostate. Istraživanje predstavljeno na American Urological Association pokazalo je da muškarci koji imaju redovne polne odnose, imaju 20 posto manje rizika za obolijevanje od raka prostate. Redovna ejakulacija "čisti" prostatu od štetnih materija.  

Podložniji prehladama: Seks jača imuni sistem, pa ako ste "izvan igre" neko vrijeme, i vaš imuni sistem je slabiji. To za sobom povlači veći rizik od prehlada. Istraživači sa Univerziteta Wlkes-Barre u Pensilvaniji otkrili su da osobe koje imaju polni odnos jednom ili dvaput sedmično imaju za 30 posto više imunoglobulina A (IgA) u odnosu na one koji se u polne odnose upuštaju vrlo rijetko ili nikad. IgA prva je "linija obrane" našeg organizma, navode istraživači.  

Erektilna disfunkcija: Što su polni odnosi kod muškarca rjeđi, to je rizik od erektilne disfunkcije veći. Penis je mišić pa se redovnim polnim odnosima "vježba" i potencija.

Portal Analitika