Društvo

Direkcija za saobraćaj: Prijavite nedostatke na drumovima

Prethodnih dana je u Direkciji za saobraćaj održano više sastanaka na svim nivoima vezano za bezbjednost saobraćaja i održavanje puteva u turističkoj sezoni. Sastancima su prisustvovali visoki službenici MUP-a, republički inspektor za saobraćaj, predstavnici Crnagoraputa, Auto-moto saveza Crne Gore, kao i predstavnici Direkcije za saobraćaj.
Direkcija za saobraćaj: Prijavite nedostatke na drumovima
Portal AnalitikaIzvor

-Pored opšte konstatacije da se nedopustivo ušlo sa  građevinskim radovima u jek turističke sezone, iz čega treba uzeti pouku da se slične stvari u narednom periodu ne smiju ponavljati, jer je to dovelo do stvaranja velikih gužvi i kolona, razmatrano je pitanje bezbjednosti saobraćaja i mjere svih koji mogu uticati na bezbjednost na drumovima, te poboljšanje sistema komunikacije oko ovih vitalnih problema, istim intenzitetom kako se to radi u zimskim uslovima. Poželjno je da svaki učesnik u saobraćaju, turista, građanin, da primjedbu o nedostacima na drumovima na broj 122 u policiji, brojevima Auto-moto saveza ili Crnagoraputa, i naravno, Direkcije za saobraćaj,  a razmjena i protok informacija o problemima da bude sa konstantnim  intezitetom po ustaljenoj šemi- navodi se u saopštenju Direkcije za saobraćaj koje potpisuje direktor Ivan Ašanin. 

Zaključeno je da će Uprava policije vršiti isključenja vozila preko 7 tona u periodu od 17 do 22 časa sa postavljenim tablama od 01.07-01-09. 2016. god., da sva proširenja na svim magistralnim i regionanalnim putevima treba popraviti i prilagoditi bezbjednom skretanju sa puta, pojave udarnih rupa otklanjati i sanirati u roku od 24 časa, popraviti oštećenja horizontalnih i vertikalnih signalizacija posebno u tunelima. 

-Takođe, naloženo je da Crnagoraput bez prethodne saglasnosti interveniše kada je to potrebno i hitno izvrši zamjena zaštitnih ograda, udarnih rupa, odrona i slično u stalnom dežurstvu od 24 časa dnevno. Svi nadležni i odgovorni za sprovođenje akcije su upoznati po dubini organizacionih sistema i očekujem punu pozornost, naravno za neizvršenje naloga u otklanjanju prijavljenih anomalija  ćemo strogo kažnjavati - najavio je Ašanin.

 

Portal Analitika