Politika

Demokrate: Neefikasnost nadležnih nedospustiva

Neefikasnost nadležnih i kašnjenje sa izmjenama i dopunama plana privremenih objekata, koji su doveli do zatvaranja terasa ugostiteljskih objekata u Sutomoru na početku turističke sezone, nedosputivi su, smatraju u Demokratskoj Crnoj Gori.
Demokrate: Neefikasnost nadležnih nedospustiva
Portal AnalitikaIzvor

Potpredsjednik Opštinskog odbora Demokrata Bar, Dragan Tufegdžić, kazao je da se ta partija zalaže za plansko upravljanje prostorom, posebno obalom, u skladu sa turističkom ponudom koja će podići uslugu i ocjenu turističke destinacije na veći nivo, ali ne takav način. 

''Da li je zatvaranje terasa ugostiteljskih objekata u najposjećenijem dijelu barske obale nešto što ide u prilog gradu, ugostiteljima i gostima? Da li su ovdje krivi gosti što su došli u naš grad ili država koja je sa kašnjenjem donošenja odluka onemogućila ugostiteljima da na legalan način terase stave u funkciju'', pitao je Tufegdžić u saopštenju.

On je dodao da je uvjeren da su inspekcijske službe radile po zakonu, ali da se postavlja pitanje da li su terase u Sutomoru glavna prepreka razvoja države.

''Moglo se na konstruktivniji način, zajedno sa ugostiteljima, Javnim preduzećem za upravljanje morskim dobrom i nadležnim institucijama, naći rješenje koje ne bi turistima učinilo boravak neprijatnim'', rekao je Tufegdžić.

On je kazao da je šteta učinjena i da je, ne baš lijepa slika crnogorske turističke ponude, poslata u javnost, za šta ne postoji opravdanje.

''Dok druge turističke destinacije na sve moguće načine pokušavaju da izađu u susret zahtjevima turista kako bi se pokazali pravim domaćinima, država u Sutomoru pokazuje snagu ukidajući mogućnost gostu da popije kafu. Zakon je zakon i naravno da bi trebalo da bude jednak za sve'', poručio je Tufegdžić. 

On je saopštio da zakon moraju poštovati svi, ali da je pitanje šta se čekalo do kraja juna da bi se donijeli svi potrebni propisi koji se tiču ove problematike. 

''Da slučajno nadležne institucije nije iznenadio početak turističke sezone'', pitao je Tufegdžić. (mina)

Portal Analitika