Košarka

Bokan ostaje predsjednik „plavih“: Novi trener nakon sjednice UO

Dragan Bokan ostaje predsjednik KK Budućnost Voli, odlučeno je nakon današnje Skupštine kluba. Neće se mijenjati ni sportski direktor Gavrilo Pajović, kao ni izvršni Slavko Radulović.
Bokan ostaje predsjednik „plavih“: Novi trener nakon sjednice UO
Ana Popović
Ana PopovićAutorka
Portal AnalitikaIzvor

Međutim, još nije poznato ko će sa klupe predvoditi ekipu iz Njegoševog parka. U obraćanju novinarima, Bokan je izjavio da ima oko deset kandidata, kako iskusnih i provjerenih stručnjaka, tako i neiskunih.

Ime novog trenera biće poznato u toku dana, nakon sjednice Upravnog odbora. Bokan nije htio da otkriva ko su kandidati za trenera, ali je dodao da među njima nije selektor nacionalnog tima, Bogdan Tanjević.

- Ponosan sam na ono što smo uradili u prethodnih pet godina. Konsolidovali smo klub i novu sezonu možemo početi bez duga. Klub je imao problema sa dugom iz prošlosti, napokon je i on riješen. Ostala je još jedna kreditna linija prema NLB-u koja traje još sedam i po godina i koja će se iz godine u godinu redovno servisirati, kao što je to slučaj posljednjih dvije do tri godine. Mogu da kažem da ćemo do kraja sedmog mjeseca završiti sve obaveze iz prethodne sezone 2015/16 - kazao je Bokan i dodao da je rukovodstvo sa njim na čelu omogućilo da klub ima kontinutet u funkcionisanju, kao i da je rezultatski napravio pomak.

Predsjednik „plavih“ je kazao da je Skupština donijela važne odluke, usvojila novi Statut i dobila novi Nadzorni odbor i Disciplinsku komisiju

- Upravni odbor ostaje u istom sastavu, a jedina promjena je što će dosadašnjeg generalnog direktora NLB-a Antona Ribnikara zamijeniti Dino Redžepagić - kazao je Bokan.

Upravni odbor kluba, osim Redžepagića, čine još i Vojin Žugić, Branislav Martinović, Osman Nurković, Vanja Mugoša, Aleksa Lukić i Milija Zeković.

- UO će na današnjoj sjednici imenovati izvršnog i sportskog direktora, odnosno zvanično početi pripreme za narednu sezonu. Na prvoj sjednici ćemo razgovarati konkretno o treneru. Imamo preko deset trenera koji su zainteresovani da preuzmu Budućnost Voli - rekao je Bokan.

Bokan je, odgovarajući na novinarsko pitanje da li će to biti neko „zvučnije ime, ili mlađi trener“, kazao da Budućnost Voli mora da poveže planove i mogućnosti.

- Od budžeta kluba i visine ugovora zavisiće ko će biti trener. Jedna od opcija je i dosadašnji trener Igor Đaletić. Razgovaraćemo sa njim, danas ili sjutra, vidjećemo i njegove planove - kazao je Bokan.

On je naglasio da će Budućnost Voli naredne sezone "juriti" plasman među četiri najbolja tima u ABA ligi.

- Nemamo sa čim velikim da prijetimo, ali sam siguran da će pravac kluba biti da miksom mladosti i iskustva pokušamo da pomrsimo račune velikim timovima. Crvena zvezda će imati mnogo veći budžet nego do sada, Partizan se konsolidovao i biće onaj stari, dok Cedevita ima kontinuitet. Za te tri ekipe su rezervisana prva tri mjesta. Mi ćemo biti jedan od kandidata za četvrto mjesto - kazao je Bokan i dodao da će Upravni odbor pokušati da obezbijedi budžet na nivou prošlosezonskog.

Bokan je na kraju apelovao na medije da izvještavaju korektno o klubu i da sve potrebne informacije traže od uprave crnogorskog šampiona, koja im stoji na raspolaganju 24 časa. 

- Osjetili smo da se pojedini mediji raduju porazima Budućnosti. Ja se nadam da nema potrebe za tim. Mi ćemo znati kada treba da odemo i kad ne budemo mogli da pomognemo Budućnosti. Bićemo vam partneri i pozivamo vas da nam budete partneri i da nam pomognete da ovaj klub funkcioniše, jer znate da je košarka popularna, a takođe znate da su u fudbalu manje šanse da imamo ovaj nivo takmičenja. Dajte da obezbijedimo Budućnosti da igra jako u ABA ligi, da igra ozbiljno u Eurokupu i da pokušamo da na taj način, iz godine u godinu, punimo "Moraču" što bolje - zaključio je Bokan.

A.POPOVIĆ

Portal Analitika