Politika

LJULJĐURAJ: Za građane Tuzi je važna izgradnja putne infrastrukture

Predsjednik odbora SNP Tuzi Kolja Ljljuđuraj je kazao da su godinama razvojnim finansijskim planovima GO Tuzi planirana sredstva za izgradnju ove putne infrastrukture, pa tako ukupna opredijeljena sredstva iznose preko 800 hiljada eura.
LJULJĐURAJ: Za građane Tuzi je važna izgradnja putne infrastrukture
Portal AnalitikaIzvor

„Jedan od tih objekata infrastrukture je putni pravac Dinoša-Pikalja-Selište- Zatrijebač. Po ko zna koji put ponavljamo da je ovaj projekat uvršten u prioritete na teritoriji GO Tuzi još od 2008. godine, ali od njegove realizacije nema ništa.“kazao je on.

“Iako smo godinama upozoravali odgovorne u GO Tuzi da se opredijeljena sredstva moraju utrošiti kako je planirano, ipak, izgradnja puta nije ni započeta.”dodao je.

Izgradnja putne infrastrukture na teritoriji Gradske opštine Tuzi je od životnog značaja za građane ovog područja, posebno u ruralnom dijelu, gdje ona uglavnom nedostaje ili je neadekvatna potrebama i interesima građana, smatra Ljuljđuraj.

 

On je saopštio da je pored konstantnih obećanja nadležnih, posebno tokom predizbornih kampanja, ovaj projekat ostao samo mrtvo slovo na papiru. „Ukoliko se konačno ne započne izgradnja, građani će se obratiti najvišim državnim institucijama tražeći da se opredijeljena sredstva realizuju kako su i planirana finansijskim planovima GO Tuzi. Ova inicijativa se dostavlja gradonačelniku Podgorice Slavoljubu Stijepoviću i predsjedniku GO Tuzi Abedinu Adžoviću.“ zaključio je Ljuljđuraj.

Portal Analitika