Društvo

URA u razgovoru sa građanima o problemima u Podgorici

''S obzirom da aktivisti Građanskog pokreta URA u Podgorici već dva mjeseca sprovode terensku akciju "od vrata do vrata'', u direktnom kontaktu sa građanima smo identifikovali ključne probleme u većini mjesnih zajednica Glavnog grada. Njihovo rješavanje biće u fokusu djelovanja Gradskog odbora URA'', navodi se u saopštenju.
URA u razgovoru sa građanima o problemima u Podgorici
Portal AnalitikaIzvor

Kako govore, URA, je startovala od Bloka V i Bloka VI, te ističu da su komunalni problemi u ovom dijelu grada brojni, ali i da ne trebaju prevelika ulaganja da bi se ostvario kvalitetniji ambijent za život građana. 
 
''Prema ovoj anketi prioriteti koje treba rješavati su: poboljšanje javne rasvjete, uređenje Tološke šume koja u budućnosti treba da postane najveći gradski park sa svim pratećim sadržajima i potrebnim  mobilijarom, poboljšanje gradskog prevoza zbog čega je potrebno uvesti liniju gradskog prevoza na relaciji BLOK V - Gimnazija Slobodan Škerović. Čeka nas i rekonstrukcija oštećenih trotoara i izrada  prelaza tzv. spustova za kretanje osoba sa invaliditetom, sređivanje šetališta, postavljanje novih klupa i izgradnja manjeg trga sa fontanom'', ističe se u saopštenju.

Oni dodaju da u samom vrhu prioriteta je problem rješavanja parkinga na ovom prostoru. Ta problematika, kako kažu, može se posmatrati sa dva nivoa - jedan je izgradnja novih javnih parkirališta, a drugi je neopravdano naplaćivanje parking mjesta. 

''Građani su se, u posljednjih nekoliko godina, više puta obraćali nadležnim gradskim vlastima  sa apelom da se riješi  problem privremenog  zemljanog parkirališta u blizini Osnovne škole „Štampar Makarije“. Nažalost, odgovorni nijesu pokazali volju  niti želju da preduzmu bilo šta po tom pitanju pa učenici i njihovi roditelji imaju otežan pristup školi, posebno za vrijeme kišnih dana'', navodi se u saopštenju.

Oni govore da odlukom Parking servisa parking prostori u Ulici Blaža Jovanovića, Velimira Terzića, Meše Selimovića i Dalmatinskoj  svrstani su u Zonu III, u kojoj cijena parkinga iznosi 0,40 eura po satu. Na ovaj način Parking servis je "uzurpirao'' postojeće parking prostore i bez ikakvog ulaganja u proširenje kapaciteta uveo dodatne namete.

''Za razliku od  sadašnje gradske uprave koja očigledno nema sluha za potrebe građana Gradski odbor Građanskog pokreta URA  zalagaće se da pomenuta i druga pitanja iz oblasti poboljšanja životnih uslova lokalnih zajednica budu riješena na odgovarajući način. U tom  smislu, Gradski Odbor URA poziva građane da nam se obrate kako bismo u direktnoj komunikaciji pokrenuli inicijative za rješavanje zajedničkih problema'', zaključuje se u saopštenju.

Portal Analitika