Abiznis

MSP: Radovi na magistrali u završnoj fazi, direktor Direkcije iznosi neistinite podatke

Ministarstvo saobraćaja i pomorstva (MSP) oglasilo se saopštenjem povodom navoda o završetku radova na magistralnom putu Podgorica- Cetinje-Budva. Saopštenje Ministarstva prenosimo integralno.
MSP: Radovi na magistrali u završnoj fazi, direktor Direkcije iznosi neistinite podatke
Portal AnalitikaIzvor

Svaka konstruktivna i dobronamjerna kritika na račun rada Ministarstva saobraćaja i pomorstva je dobrodošla, u suprotnom sve je trošenje vremena i enegrije. Vremena i energije koje će ovo ministarstvo i ova Vlada radije usmjeriti na realizaciju konkretnih projekata, od kojih će najviše koristi imati najprije naši građani, gosti koji će posjetiti Crnu Goru, a na kraju i vrlo konkretno i sami turistički poslenici (privrednici). 

Ministarstvo saobraćaja i pomorstva - Direkcija za saobraćaj je kao Investitor u proteklih 6 mjeseci uspješno rekonstruisala preko 35 km mreže magistralnih i regionalnih puteva, na način da je na istim izvršeno: poboljšanje elemenata puta povećanjem radijusa krivina i izgradnjom III traka, stabilizacija i zaštita postojećih kosina uz uslov povećanja saobraćajne preglednosti, ojačanje ili izrada novih objekata na trasi (potporni i obložni zidovi, propusti, mostovi, konstrukcije klizišta i sl.), ojačanje kompletne kolovozne konstrukcije, popravka ili izgradnja elemenata za odvodnju vode sa kolovoza, izrada nove horizontalnu i vertikalnu saobraćajne signalizaciju i opreme puta i uređenje putnog pojasa.

Na taj način su završeni radovi na: magistralnom putu M-18 dionica Tuzi – Pljoče, magistralnom putu M-6 Nikšić – Vilusi, lokalitet Trubjela i magistralnom putu M-2.3 Podgorica – Cetinje( dionica Kokoti – Barutana – Kamenica, dionica Kamenica – Meterizi i dionica Jankovića krš – Ulići), magistralnom putu M-2.3 Cetinje – Budva (lokalitet Markovići). 

Na ovom putnom pravcu završavaju se i radovi na dionici Obzovica – Brajići kao i spajanju Bulevara Budva – Bečići. 

Osim radova na rekonstrukciji u prethodnim mjesecima je završeno i investiciono presvlačenje asfaltnih kolovoza i to na području južne regije oko 3 km, centralnom dijelu 18 km i sjeveru oko 20 km. 

Ako se uzmu u obzir svi projekti ukupno je ugrađeno oko 150.000 t asfalta.Čudi da novi direktor Direkcije za saobraćaj, u svojim prozivkama, u javnost iznosi neistinite podatke da se na Obzovici saobraćaj i dalje obustavlja od 10-12, a na Brajićima od 14 do 16 h. Ukoliko nema povjerenja u svoje nove saradnike mogao je bar dobiti informacije od AMSCG gdje je jasno da obustavâ saobraćaja počev od 21. 06. nema. 

Treba napomenuti i da su svi radovi na redovnom održavanju, a tiču se asfaltiranja završeni mnogo ranije nego što je to planom predviđeno. 

Kao ozbiljno i odgovorno ministrastvo, probleme iz godine u godinu rješavamo, o čemu, u prethodnoj deceniji, svjedoči preko 300 miliona eura uloženih u obnovu, modernizaciju i izgradnju državnih puteva. 

Dok se rezultati našeg rada mjere kilometrima završenih novih trećih traka, saniranih mostova, kosina, tunela i još mnogo toga realizovanog na crnogorskoj putnoj mreži, vrijeme će pokazati čime će se mjeriti prazna politička/marketinška priča. Do tada, mi ćemo ohrabreni porukama velikog broja građana, da je važno da se radi i rješavaju pitanja saobraćajnih gužvi i zagušenja na jednoj od najfrekvetnijih saobraćajnica u špicu turističke sezone, predano raditi da se poslovi završavaju u skladu sa zakonom, poštujući standarde kvaliteta izvođenja radova. 

Već smo pomenuli da ćemo našu energiju i vrijeme ipak usmjeriti da što bolje iskoristimo ionako kratku i ograničenu “građevinsku sezonu” i završimo ono što smo zacrtali i isplanirali. 

Benefite završenog posla ćemo uskoro osjetiti svi, zaključuje se u saopštenju. 

 
Portal Analitika