Abiznis

Vlada daje po 2.500 eura malim preduzećima za poboljšanje inovativnosti

U cilju poboljšanja inovativnih sposobnosti malih i srednjih preduzeća u prerađivačkoj industriji, Ministarstvo ekonomije će do kraja ove sedmice raspisati Javni poziv za prijavu MSP iz prerađivačke industrije za učešće u Programu za unaprjeđenje inovativnosti u malim i srednjim preduzećima za 2016. godinu, koji je Vlada usvojila na prošloj sjednici, saopšteno je Portalu Analitika iz Ministarstva ekonomije.
Vlada daje po 2.500 eura malim preduzećima za poboljšanje inovativnosti
Portal AnalitikaIzvor

Ukupan Budžet opredijeljen za realizaciju Programa za unaprjeđenje inovativnosti u malim i srednjim preduzećima za 2016. je 30.000,00€, a maksimalan iznos opravdanih troškova po preduzeću iznosi 2.500,00€, bez PDV.

Preduzeće je u obavezi da finansira troškove eksternog konsulanta za realizaciju inovativne aktivnosti u visini od 100% i nakon završetka aktivnosti traži povraćaj u visini od maksimalno 50% opravdanih troškova, bez poreza na dodatu vrijednost (PDV).

Programu za unaprjeđenje inovativnosti u malim i srednjim preduzećima za 2016. godinu predviđa finansijsku podršku malim i srednjim preduzećima u prerađivačkoj industriji na principu sufinansiranja dijela troškova angažovanja eksternih konsultanata, odnosno konsultantskih firmi, naučno-istraživačkih ustanova, naučno-tehnoloških parkova, centara izvrsnosti, inovaciono-preduzetničkih centara i poslovnih inkubatora, za realizaciju inovativne aktivnosti preduzeća.

Ministarstvo ekonomije će odobriti finansijsku pomoć preduzećima za inovaciju proizvoda, inovaciju poslovnog procesa, inovaciju u organizaciji i inovaciju u marketingu, navodi se u saopštenju.

Portal Analitika