Abiznis

UIP: Utvrđeno 666 nepravilnosti

Inspekcije koje učestvuju u pojačanom nadzoru u primorskim opštinama su u periodu od 9. do 15. juna obavile ukupno 1,14 hiljada inspekcijskih pregleda i utvrdile 666 nepravilnosti.
UIP: Utvrđeno 666 nepravilnosti
Portal AnalitikaIzvor

U saopštenju objavljenom na sajtu Uprave za inspekcijske poslove navodi se da su se utvrđene nepravilnosti uglavnom odnosile na neposjedovanje ili nepotpune deklaracije na namirnicama, neizdavanje računa, neisticanje obavještenja o pravu potrošača na reklamaciju i nepropisno vođenje evidencije o nabavci i prodaji robe i pružanju trgovinskih usluga.

„Nepravilnosti su se odnosile i na sanitarno-higijenske nedostatke u većim objektima, neposjedovanje sanitarnih knjižica kod subjekata koji posluju sa hranom, robu sa isteklim rokom, kao i na postavljanje privremenih objekata bez prethodno pribavljenog odobrenja“, navodi se u saopštenju.

Na osnovu utvrđenih nepravilnosti izrečeno je 268 mjera ukazivanja, donijeto 212 rješenja o otklanjanju nepravilnosti i 43 o zabrani rada, a izdata su 503 prekršajna naloga.

„U toku prethodne sedmice akcenat je bio na kontroli objekata stalnog i privremenog karaktera - tezge, ljetnje bašte ugostiteljskih objekata, plažne barove, kao i na kontroli pružanja usluga u turističkim agencijama“, dodaje se u saopštenju.

Na šetalištima su se, kako je objašnjeno, sprovodile zajedničke aktivnosti sa predstavnicima Komunalne policije.

Izvor: Mina business

Portal Analitika