Fudbal

EURO: Portugalu igra samo pobjeda, imperativ za Austriju

Samo pobjeda nad Mađarskom garantuje Portugalu plasman u osminu finala. Ipak, viđeno u prethodna dva kola Kristijanu Ronaldu i ekipi ne garantuje ništa.
EURO: Portugalu igra samo pobjeda, imperativ za Austriju
Portal AnalitikaIzvor

Dok je Portugal šutirao više nego iko na ovom prvenstvu (50 pokušaja), Mađarska je bila mnogo konkretnija. U prvom kolu je iznenadila Austriju (2:0), u drugom se provukla protiv Islanda (1:1). Ako ne žele da zavise od drugih i budu u borbi za vrh ,,tabele trećeplasiranih“, Portugalci moraju da pobijede danas u Lionu.

- Igrali smo dobro protiv Austrije, desetu ekipu na rang-listi Fife natjerali smo da izgleda kao mali tim. Imam utisak da se priča da igramo ružan fudbal ili ne baš lijep fudbal. Ako nam taj ružan fudbal donese rezultat, onda ćemo igrati još ružnije. Na kraju krajeva, siguran sam da će nas 11. jula u Portugalu dočekati velika žurka - optimista je Fernando Santos, selektor Portugala.

Mađarska je jedna od pozitivnijih priča ovog šampionata, pogotovo zbog trijumfa nad Austrijom. I bod protiv Portugala garantuje ,,lakoj konjici” osvajanje prvog mjesta u grupi.

- Mnogo je posla pred nama, moramo i da se motivišemo i da napredujemo. Nakon mnogo godina ispunjenih neuspjesima, sada smo u prilici da radimo velike stvari. 

Austrija je prije početka prvenstva važila za jednog od favorita grupe, a uoči posljednjeg kola nalazi se na posljednjem mjestu, sa jednim bodom. Protiv Islanda traže pobjedu, kojom bi gotovo sigurno obezbijedili plasman u osminu finala.

- Protiv Portugala smo pokazali da smo jaki u defanzivi, vrijeme je da pokažemo da znamo da postižemo golove - rekao je Marko Arnautović.

Islanđani sanjaju senzaciju, imaju dva boda i remijem bi vjerovatno ušli među četiri najbolja trećeplasirana. Trijumf može donijeti i prvo mjesto.

- Nadam se da ćemo biti mirniji na lopti u odnosu na prve dvije utakmice. Ali, idemo na pobjedu, kao i uvijek, duel protiv Austrije nije izuzetak. Želimo tri boda, ništa drugo ne dolazi u obzir - istakao je Johan Gudmundson, ofanzivac ,,ribara“.

Oba meča igraju se od 18 sati.

Portal Analitika