Politika

"Trojka" vrbuje frontovce za funkcije "po dubini"

Dvadesetak lokalnih funkcionera Demokratskog fronta (DF) iz gradova sa sjevera Crne Gore dobilo je ponudu da u ime "trojke" SDP, Demos i URA - obavljaju funkcije u Upravnim odborima javnih preduzeća, koji po Sporazumu o slobodnim i fer izborima pripadaju opoziciji, saznaje Pobjeda.
"Trojka" vrbuje frontovce za funkcije "po dubini"
Portal AnalitikaIzvor

Više izvora tog lista iz DF-a je saopštilo da su ponude dobili lokalni funkcioneri iz Pljevalja, Berana, Bijelog Polja i drugih gradova koji bi u ime „trojke“ u lokalnim javnim preduzećima vršili kontrolu upotrebe državnih resursa.

Sporazum

Sporazumom o slobodnim i fer izborima predviđeno je učešće opozicije u upravljačkim organima javnih preduzeća u crnogorskim opštinama.

Vlada je do sada imenovala ukupno 43 funkcionera „po dubini“ i ostalo je da se imenuje još stotinjak koji bi na nivou Upravnih odbora bili zastupljeni u lokalnim preduzećima.

Izvori Pobjede iz DF-a su saopštili da su takve ponude registrovane i u drugim gradovima na sjeveru zemlje.

- Posljednji primjer je slučaj D.K. koja je bila pristalica DF-a i koja je redovno dolazila na sve proteste DF-a. U međuvremenu je u ime opozicione „trojke“ postavljena u Zavod za zapošljavanje u Bijelom Polju – rekao je izvor Pobjede.

Član Predsjedništva Demokratske narodne partije i poslanik DF-a Vladislav Bojović potvrdio je u izjavi za Pobjedu da je više lokalnih funkcionera i simpatizera Fronta dobilo ponudu o ulasku u vlast.

- I sada imamo kao učestalu pojavu da se od strane predstavnika bivše opozicione „trojke“ predvođene Miodragom Lekićem, Žarkom Rakčevićem i Rankom Krivokapićem, ovih dana kontaktiraju građani, pri čemu im se nudi ulazak u vast i pozicija funkcionera u vlasti. Zauzvrat se od njih traži da se uključe u stranačke aktivnosti Demosa, URA-e i SDP-a. Lično sam, kao poslanik, dobio više poziva od strane više građana, koji su mi saopštili da su im u posljednjih nekoliko dana predstavnici „trojke“ obraćali sa navedenom ponudom - rekao je Bojović.

 

Portal Analitika