Društvo

UCG: Politička manipulacija Bečanović resursima univerziteta

Povodom namjera profesorice Tatjane Bečanović da raspolaze resursima Univerziteta Crne Gore kao kontrolor GP URA i njenih javnih navoda o stanju na državnom univerzitetu, upozoravamo javnost da je po srijedi gruba politička manipulacija i pokušaj zloupotrebe resursa kojima nema zakonsko pravo raspolagati kao partijski namještenik, zvanični je stav Rektorata Univerziteta Crne Gore.
UCG: Politička manipulacija Bečanović resursima univerziteta
Portal AnalitikaIzvor

Iz čelnog tijela UCG dalje navode kako „URA svakako može organizovati okrugle stolove, debate i slično na bilo koju temu, pa i na temu stanja na UCG u vlastitim ili drugim javnim prostorima, ali ne na UCG komeseraskom logikom i prijetnjama“.

- To ne može biti dopušteno nijednoj partiji, ni po kojem mogućem dogovoru nijedne vlasti i opozicije - dok god u demokratskim društvima i na univerzitetima bude važilo načelo autonomije. Uzgred, građanski lojalno, ističemo: sva dokumentacija Univerziteta Crne Gore koja se tiče zapošljavanja ili otpuštanja, samo shodno propisima UCG i s obzirom na to što su autonomna prava ove institucije, može biti stavljena na uvid Ministarstvu prosvjete - po procjeni da je to u duhu zakona o primjeni Sporazuma o stvaranju uslova za fer i slobodne izbore (Sl. list CG, 32/16) - stoji na kraju saopštenja iz Rektorata UCG.

Foto: ucg.ac.me

Portal Analitika