Društvo

Danilović - Herbičkova: Snažna podrška OEBS-a za MUP i DIK u susret izborima

Organizacija za evropsku bezbjednost i saradnju - OEBS u Crnoj Gori nastaviće da pruža snažnu podršku Ministarstvu unutrašnjih poslova i Državnoj izbornoj komisiji u koordinaciji i planiranju fer i slobodnih izbora, poručeno je sa sastanka ministra unutrašnjih poslova Gorana Danilovića i ambasadorke Misije Janjine Hrebičkove.
Danilović - Herbičkova: Snažna podrška OEBS-a za MUP i DIK u susret izborima
Portal AnalitikaIzvor

Centralna tema razgovora bile su nadležnosti MUP-a i DIK-a u predstojećem periodu priprema za izbore i način realizacije obaveza dvije institucije.

- Danilović je upoznao ambasadorku OEBS-a sa planiranim pilot projektom koji bi podrazumijevao improvizovano glasanje u gradovima na sjeveru, kako bi se na vrijeme provjerio cio izborni, odnosno glasački proces. Prema njegovim riječima, na taj način bi se dva mjeseca pred izbore uočile eventualne poteškoće u realizaciji izbornog dana, a građani kroz upoznavanje sa procesom stekli povjerenje u njega. Ambasadorka OEBS-a istakla je da je dobra komunikacija između MUP-a i DIK-a, kao ključnih institucija u pripremi za izbore - neophodna, dodajući da je veoma važna i uloga nevladinog sektora u cijelom procesu - navodi se u saopštenju iz MUP-a.

Hrebičkova je sastanak sa ministrom Danilovićem iskoristila i da ga upozna sa budućim aktivnostima OEBS-a u Crnoj Gori, ističući da će u narednom periodu ta organizacija pružati tehničku i mentorsku pomoć našoj zemlji prije svega po pitanju bezbjednosti i ostvarenju prava i sloboda građana. 

Portal Analitika