Crna hronika

Ponovo saslušan Mujović: Strahuje da će ga ubiti budvanski klan

Pod­go­ri­ča­nin Ve­se­lin Mu­jo­vić sa­slu­šan je ju­če u Osnov­nom dr­žav­nom tu­ži­la­štvu u pred­me­ti­ma pri­jet­nji ko­je je pri­ja­vio da je do­bi­jao, kao i zbog sum­nje da je po­či­nio kri­vič­no dje­lo pre­va­ra.
Ponovo saslušan Mujović: Strahuje da će ga ubiti budvanski klan
Portal AnalitikaIzvor

Mu­jo­vić je pred tu­ži­o­cem Ni­ko­lom Bo­ri­či­ćem dao iz­ja­vu u svoj­stvu svje­do­ka po­vo­dom pri­jet­nji ko­je tvr­di da je do­bi­jao od po­ro­di­ce biv­šeg funk­ci­o­ne­ra DPS-a Sve­to­za­ra Ma­ro­vi­ća. Mujović je između ostalog tvrdio i da je prijetnje doživio kao ozbiljne, te da strahuje da ga budvanski klan optužen za malverzacije, ne likvidira. 
On je ranije pred tužiocem potvrdio i tačnost navoda iz pisama koje je uputio „Danu” , a u kojem je do u detalje opisao navodne prijetnje koje je dobijao od porodice Marović. 
Pred tu­ži­o­cem Mi­ro­sla­vom Tur­ko­vić iz­nio je i od­bra­nu na op­tu­žbe da je pre­va­rio Ma­ro­vi­ća, oca biv­šeg gra­do­na­čel­ni­ka Bu­dve La­za­ra Ra­đe­no­vi­ća i biv­šeg sa­vjet­ni­ka pre­mi­je­ra Alek­san­dra Ti­či­ća.
Mu­jo­vić je, pre­ma sa­zna­nji­ma „Da­na”, re­kao da ne­ma ni­ka­kve ve­ze sa op­tu­žba­ma da je Lju­ba Ra­đe­no­vi­ća pre­va­rio za 20.000 eura, te da je Ti­či­ću tra­žio 100.000 eura. Obje su­me, ka­ko tvr­di tu­ži­la­štvo, uzeo je ga­ran­tu­ju­ći da će im po­mo­ći u is­tra­ga­ma ko­je su se vo­di­le pro­tiv njih o mal­ver­za­ci­ja­ma u Op­šti­ni Bu­dva.
Osum­nji­če­ni Pod­go­ri­ča­nin ju­če se ni­je iz­ja­šnja­vao na okol­no­sti op­tu­žbi da je Sve­to­za­ra Ma­ro­vi­ća na isti na­čin oja­dio za 890.000 eura, jer je tim po­vo­dom ra­ni­je sa­slu­šan u Spe­ci­jal­nom dr­žav­nom tu­ži­la­štvu. Tom pri­li­kom re­kao je da je od Ma­ro­vi­ća uzeo no­vac, a ne­gi­ra­ju­ći kri­vi­cu tvr­dio je da ga je biv­ši funk­ci­o­ner DPS-a la­žno pri­ja­vio. Na taj na­čin, ka­ko je tvr­dio, Ma­ro­vić je na­mje­ra­vao da ga spri­je­či da iz­ne­se sa­zna­nja o kri­vič­nim dje­li­ma ko­ja je či­nio a s ko­jim je Mu­jo­vić upo­znat. (Dan)

Portal Analitika