Politika

Pajović: Spremamo se za samostalan nastup na izborima

Pozitivna Crna Gora se sprema da samostalno izađe na parlamentarne izbore u oktobru, kazao je lider te stranke, Darko Pajović, dodajući da smatraju da je to odgovoran pristup.
Pajović: Spremamo se za samostalan nastup na izborima
Portal AnalitikaIzvor

Pajović je agenciji MINA rekao da nije bilo razgovora sa nekim partijama o zajedničkom nastupu na izborima.

“Nije bilo takvih razgovora, i kako stvari stoje, Pozitivna će samostalno izaći na sljedeće izbore”, kazao je Pajović.

Prema njegovim riječima, ako se bude pojavila neka valjana inicijativa, Pozitivna će prema tome nastupiti odgovorno, ali ishodi se ne mogu unaprijed predvidjeti.

“Postoje ideje da bi ujedinjavanje stranaka slične profilacije pozitivno uticalo na ukrupnjivanje političke scene, i da bi to bilo dobro sa stanovišta jasnih i distinktivnih ponuda građanima. Sa druge strane, mi se spremamo kao partija za samostalan izborni nastup zato što je to odgovoran pristup”, naveo je Pajović.

Na pitanje koje stranke vide kao programski najbliže na političkoj sceni, on je rekao da se u Pozitivnoj, u ovom trenutku, ne bave drugim partijama, nego sobom.

“Ono što nam je u ovom trenutku važno jeste da prenesemo građanima jasnu poruku i jasnu ponudu u smislu šta je to što mogu očekivati od Pozitivne. Isto tako, važno nam je da dio građana koji su nas možda, usljed nedemokratske medijske represije, nakon 27. januara percipirali negativno, razumiju kvalitet i odgovornost donesene odluke, i daju nam povjerenje”, pojasnio je Pajović.

To je, kako je naveo, ono što je za Pozitivnu ključno u ovom trenutku. “I mi vrijedno i svakodnevno radimo na tome, a što je najvažnije, očito je da ove naše poruke svakim danom imaju sve bolji prijem kod građana”.

Pajović je kazao da su ponude ostalih partija nejasne i konfuzne. “Jedino što izvjesno znamo, u tom smislu, jeste sa kim nećemo ni u kojoj varijanti“, rekao je on.

Pajović je poručio da Pozitivna neće sa strankama koje još osporavaju crnogorsku nezavisnost.

„Jasno smo to uvijek govorili, i sada kažemo da sa tim snagama nećemo. I nikome ne dajemo za pravo da nas osuđuje zbog toga, odnosno - može nas osuđivati koliko mu volja, mi to i dalje nećemo“, naglasio je lider Pozitivne.

Prema njegovim riječima, to što te partije pokušavaju iza svog antinato stava da ukriju borbu protiv režima i da na tim principima traže podršku Pozitivne, to im neće proći.

„Dakle, nije njima do suštinskih političkih promjena, već do suštinske promjene spoljno-političkog kursa“, smatra Pajović.

On je rekao da su sve partije koje svoje djelovanje zasnivaju na patriotizmu i održavanju prozapadnog i evroatlantskog kursa, potencijalni partneri Pozitivne. „A naročito one partije koje se zalažu za poštenje, socijalnu ravnopravnost, solidarnost, profesionalizam i odgovornost“.

„Mi ćemo, prema tome, uvijek biti otvoreni za sve vidove saradnje u okviru ovih principa“, dodao je Pajović.

Izvor: Mina

Portal Analitika