Politika

Damjanović: Danas odgovor na inicijativu Danilovića

Socijalistička narodna partija (SNP) danas će odgovoriti na inicijativu ministra unutrašnjih poslova Gorana Danilovića upućenu poslaničkim klubovima da imenuju predstavnike u Koordinacionom tijelu MUP-a koje će pratiti izborni proces, kazao je šef Kluba poslanika te stranke, Aleksandar Damjanović.
Damjanović: Danas odgovor na inicijativu Danilovića
Portal AnalitikaIzvor

Danilović je poslanicima pet najvećih parlamentarnih klubova u Skupštini i Državnoj izbornoj komisiji uputio inicijativu da imenuju svoje predstvanike u Koordinacionom tijelu koje će pratiti sprovođenje izbornog zakonodavstva u dijelu za koji je nadležan MUP.

Damjanović je agenciji MINA rekao da je Klub poslanika SNP-a u ponedjeljak dobio inicijativu, i da će je danas razmotriti i izjasniti se o njoj.

On je pojasnio da je Danilović ranije taj dopis uputio predsjedniku parlamenta koji je o tome usmeno obavijestio članove Kolegijuma.

„Sada smo svi dobili taj predlog da pet najvaćih poslaničkih klubova da svoje predstavnike u Koordinaciono tijelo koje bi imalo stalan uvid u birački spisak“, kazao je Damjanović.

Kako je naveo, jedan od predloga na kolegijumu bio je da Privremeni odbor za praćenje izbornog procesa, koji još nije formiran, faktički ima ulogu i u tom dijelu.

„Međutim, tada nije bilo raspoloženja kod pojedinih klubova da se o tome uopšte raspravlja. Tako da ovo što je sada ministar unutrašnjih poslova poslao smatram kao način da se prevaziđe taj zastoj u odgovaranju na inicijativu“, rekao je Damjanović.

Prema njegovim riječima, Klub poslanika SNP-a će razmotriti tu inicijativu, SNP je za dogovor svake vrste.

"Kao politička partija, čiji je klub poslanika treći po snazi u parlamentu, zauzećemo stav o tome“, kazao je Damjanović.

On je rekao da sve što doprinosi boljoj kontroli biračkog spiska zaslužuje posebnu pažnju.

„Mi ćemo danas razmotriti tu inicijativu i odgovoriti na nju, a nadam se da će to uraditi i drugi klubovi kako bismo imali jasnu činjenicu ko se pozitivno a ko negativno odredio prema ovoj inicijativi“, dodao je Damjanović.

Izvor: Mina

Portal Analitika