Društvo

Siemens u potrazi za najboljim novinarskim radovima

Kompanija Siemens sa ponosom najavljuje održavanje prvog regionalnog novinarskog takmičenja – Siemens CEE Press Award 2016. Novinarsko takmičenje će se po prvi put održati u regionu centralne i istočne Evrope, i to u čak 10 zemalja, što mu pruža dodatni značaj i čini ga jednim od najvećih i najprestižnijih konkursa za novinare u ovom dijelu Evrope. Tri pobjednika iz svake zemlje učestvovaće u finalu takmičenja u Beču.
Siemens u potrazi za najboljim novinarskim radovima
Portal AnalitikaIzvor

Novinari iz deset zemalja imaće jedinstvenu priliku da se takmiče za prestižno priznanje najboljeg novinarskog rada u centralnoj i istočnoj Evropi. Siemens CEE Press Award 2016 će se ove godine održati u Austriji, Bosni i Hercegovini, Bugarskoj, Crnoj Gori, Hrvatskoj, Mađarskoj, Rumuniji, Slovačkoj, Sloveniji i Srbiji. Kroz takmičenje želimo da podstaknemo i nagradimo medijsko izvještavanje o ključnim temama modernog društva, dok svim učesnicima pružamo mogućnost razmjene iskustava sa kolegama iz zemalja u regionu.

Svi zainteresovani novinari mogu uzeti učešće u regionalnom takmičenju slanjem svojih autorskih radova na temu "Inteligentna infrastruktura". Takmičenje je otvoreno za novinarske radove objavljene u periodu od 1. septembra 2015. do 1. septembra 2016. godine, pod jednakim uslovima za sve tekstove u štampanim medijima, izvještaje agencijskih novinara, kao i za priloge emitovane u elektronskim medijima, na portalima, televiziji i radiju.

"Urbana i industrijska infrastruktura danas se suočavaju sa brojnim izazovima koji zahtijevaju inteligentniji pristup – izgradnju infrastrukture koja odgovara na sve zahtjeve savremenog načina života. Energetski efikasne zgrade, inteligentni transportni sistemi, gradovi po mjeri savremenog čovjeka, odavno su naša sadašnjost. Zato vjerujemo da će tema takmičenja inspirisati predstavnike medija iz čitavog regiona da podijele sa nama svoje viđenje ovih važnih pitanja.“, izjavila je Katarina Svoboda, rukovodilac Odjeljenja komunikacija i odnosa sa državnim institucijama u Siemens-u Austrija, nadležna i za region centralne i istočne Evrope.

Stručni žiri u svakoj od zemalja regiona biće sastavljen od profesora sa fakulteta iz oblasti elektrotehničkih nauka, istaknutih novinara specijalizovanih za ovu oblast i predstavnika kompanije Siemens. Oni će odabrati po tri najbolja rada u dvije faze takmičenja, lokalnoj i regionalnoj.

Tri pobjednika iz svake zemlje učesnice takmičenja kvalifikovaće se za regionalno finale takmičenja u Beču, gdje će na gala večernjem događaju biti odabrana tri najbolja regionalna novinarska rada. Uz prestižno priznanje za najbolji novinarski rad u regionu centralne i istočne Evrope, Siemens će pobjednike nagraditi i vrijednim studijskim putovanjem, gdje će imati priliku da posjete jednu od naših atraktivnih proizvodnih lokacija u svijetu.

Tokom regionalnog finala u Beču, nagrađeni novinari iz svih zemalja učesnica biće u prilici da posjete Aspern – „Jezerski grad ” i najveći projekat urbanog razvoja grada u Evropi, gdje će se upoznati sa najnovijim tehnološkim dostignućima kompanije Siemens na polju inteligentne infrastrukture.

Siemens poziva sve zainteresovane novinare da pošalju svoje autorske radove na adresu Siemens d.o.o. Podgorica, Svetlane Kane Radević 3/I, 81000 Podgorica ili putem sljedećeg mail-a novinarskanagrada.me@siemens.com. Rok za podnošenje svih prijava je 1. septembar 2016. godine. Više informacija o kriterijumima takmičenja, pravilima i uslovima, dostupno je na sljedećoj internet stranici http://www.siemens.rs/pressawardcee/. Uključite se u najveće novinarsko takmičenje u regionu centralne i istočne Evrope!

Portal Analitika