Košarka

VUČEVIĆ: Đoković svima da bude uzor, Tanjević odličan izbor

Novak Đoković je veliki šampion i čovjek i zbog toga može da bude uzor svima, ne samo sportistima, poručio je u intervjuu za Portal RTCG, najbolji crnogorski košarkaš, Nikola Vučević. On je naveo da naša reprezentacija ima veliki potencijal, ali da se prvo moramo plasirati na Evropsko prvenstvo 2017.
VUČEVIĆ: Đoković svima da bude uzor, Tanjević odličan izbor
Portal AnalitikaIzvor

''Đoković ima fantastične rezultate. Još više od toga me impresionira njegov odnos prema sportu. Novak je nevjerovatan profesionalac i čitav život je podredio tenisu. Uvijek traži nešto novo. Nikada se ne zadovoljava postignutim već traži način da napreduje. Malo koji sportista bi nakon 2011, gdje je osvojio skoro sve, angažavao drugog trenera (Bekera) kako bi dodatno unaprijedio još poneki segment igre. To je glavni razlog zbog kojeg je Đoković veliki šampion. Svakako da ima talenat, ali njegov trud je nevjerovatan. Takođe me oduševljava njegov odnos prema navijačima i medijima i djeci, kao i humanitarni rad. Iako je osvojio dosta toga nije se promijenio već je ostao priseban. Nije pun sebe, već je normalna osoba. Bila mi je čast da upoznam svjetskog broja jedan u tenisu. Kada smo se upoznali pričao je o meni čestitajući mi što igram odlično u NBA ligi i bio je oduševljen mojim rezultatima. Rekao sam do to nije ni približno onome što on (Đoković) radi. To pokazuje koliko je veliki čovjek. Zbog toga ga mnogi i najviše cijene. Ne samo zbog rezultata, već jer je ostao isti. Zato ga i ljudi vole. Može neko, od Federerovih ili Nadalovih navijača da ga ne voli kao sporistu, ali nije mi jasno da ga neko ne voli kao osobu. Kada se sve sagleda Đoković može da nam svima bude uzor. Zaista je rijetko da se neko takav rodi. Đoković ima sve što pravi šampion treba da posjeduje. Mnogi sportisti mu se dive. Ne mogu da nađem nijednu manu. Uvijek mi čestita SMS porukom kada odigram dobro. Izuzetno mi je drago što se sjeti da to uradi i pored toliko obaveza. Takođe, i ja mu pošaljem čestitku poslije svakog osvojenog turnira. Žao mi je što nijesam stigao da odem na finale u Parizu, ali nadam se da će biti prilike da se ponovo družimo'', kazao je Vučević za portal RTCG.

Nakon tri godine neigranja za reprezentaciju, zbog sukoba s prethodnim selektorom, ovog ljeta će ponovo igrati za nacionalni tim u kvalifikacijama za Eurobasket 2017. 

''Boša je veliki trener, s ogromnim iskustvom. Osvajao je mnoge trofeje. Gdje god je bio pravio je sjajne rezultate i s reprezentacijom i klubovima. Tanjević je trenirao mog oca (Borislava) kada su bili prvaci Evrope s Bosnom. Od oca sam čuo samo riječi pohvale o Tanjeviću i radujem se saradnji s njim.  Njegovo veliko iskustvo će sigurno pomoći igračima, pogotovo nama mlađima. Tanjević je svakako odličan izbor Saveza i može dosta da nam pomogne kako bi ostvarili željeni rezultat i kvalifikovali se za Eurobasket. Kada je riječ o dometima ekipe, treba da idemo korak po korak. Nema potrebe za nikakvom euforijom. Na prethodnim prvenstvima bila su ogromna očekivanja, a na kraju nije urađeno mnogo. Ekipa je mlada i krećemo iz početka. Imamo dosta novih igrača, a ova godina će biti odlična za stvaranje timske hemije. Što se tiče kvalifikacija, mislim da bi trebalo da se kvalifikujemo bez većih problema. Gruzija je nezgodan protivnik, ali smo kvalitetniji od njih. Protiv Albanije i Slovačke ne bi trebalo da bude problema. Što se daljih očekivanja tiče, moramo prvo vidjeti kako će ovaj ciklus proći. Vjerujem u plasman na Eurobasketu, a nakon toga sve zavisi i od toga ko će biti zdrav i ko će se odazvati pozivu selektora.''

Portal Analitika