Fudbal

EURO: Vels razbio Rusiju, sa prvog mjesta u 1/8 finala!

Sjajna partija fudbalera Vesla na zatvaranju grupne faze Evropskog prvenstva u Francuskoj - Bejl i drugovi su razbili Rusiju 3:0, upisali drugi trijumf, pa sa prvog mjesta i šest osvojenih bodova, ispred Engleske idu u osminu finala!
EURO: Vels razbio Rusiju, sa prvog mjesta u 1/8 finala!
Portal AnalitikaIzvor

U 11. minutu Rusija je krenula u kontru, Alen je presjekao pas Kokorina i poslao fantastičan pas između defantivaca rivala, Aron Remzi je utrčao u prazan prostor i savladao Akinfejeva prebacivši loptu preko njega. 

Devet minuta kasnije Velšani su opet presjekli napad Rusima i organizovali kontru, Bejl je tražio rješenje na 20-ak metara od gola, lopta se odbila u kazneni prostor đe je sam bio Nil Tejlor, Akinfejev mu je odbranio prvi šut, ali mu se lopta odbila i iz popravnog je pogodio za 2:0.

U 67. minutu Ramzi je uletio među defanzivce Rusije ispred kaznenog, poslao je loptu njima iza leđa, propuštio je Voks koji je bio u ofsajdu, ali je stigla do Gareta Bejla koji postiže treći gol na takmičenju. 

RUSIJA – VELS 0:3 (0:2)

/Remzi 11, Tejlor 20, Bejl 67/

Stadion: Munisipal, Tuluz;

Kapacitet: 35.472;

Sudija: Jonas Erikson (Švedska)

RUSIJA (4-2-3-1): Akinfejev - Smolnikov, V. Berezucki (od 46. A. Berezucki), Ignaševič, Kombarov - Glušakov, Mamajev - Kokorin, Širokov (od 52. Golovin), Smolov (od 70. Samedov) - Dzjuba.

VELS (3-4-2-1): Henesi - Čester, Vilijams, Dejvis - Ganter, Ledli (od 76. King), Alen (od 74. Edvards), Tejlor - Remzi, Bejl (od 83. Čurč) - Voks.

Portal Analitika