Abiznis

PINK M: Iznijeti netačni navodi o poreskom dugu naše kompanije

Kompanija Pink M reagovala je saopštenjem dostavljenom Portalu Analitika u kom negira navode koji su se čuli na današnjem kontrolnom saslušanju ministra finansija Raška Konjevića i direktora Poreske uprave Miomira Mugoše pred skupštinskim Odborom za ekonomiju i finansije, kojom prilikom je navedeno da po osnovu poreza i doprinosa Pink M duguje 201.000 eura.
PINK M: Iznijeti netačni navodi o poreskom dugu naše kompanije
Ana Popović
Ana PopovićAutorka
Portal AnalitikaIzvor

Saopštenje prenosimo u cjelosti:

- Pošto su ponovo mediji otkrili da vlasnici Vijesti ne plaćaju poreze kao ni ostale obaveze prema državi, valjda kako bi se opravdali pred javnošću i nadležnim organima, ko ih je i iz kojih pobuda tolerisao godinama, ministar finansija Raško Konjević je, pozivajući se na podatke Poreske Uprave, saopštio netačan podatak da naša medijska kuća po osnovu poreza i doprinosa duguje 201.000 eura, dok Vijesti duguju samo 294.000 eura!

Ova neistina, se inače stalno saopštava nadležnim institucijama, kad god se neko usudi da pita koliko Vijesti duguju?

Spasonosni odgovor, uvijek je: "Svi su isti i isto duguju" !

Ovu neistinu danas su predstavnici Poreske službe gurnule ministru finansija u ruke.

Vijesti duguju 294.000 eura, a Pink M 201.000 eura!!!

A ovo su činjenice:

- Danas u vrijeme dok su lažno čitali dug Pinka od 201.000 eura stigao nam je zapisnik Poreske Uprave u kome piše da smo dužni 123.414 eura !

- Na stranu što u taj iznos nisu ušle sve uplate koje smo izvršili, u ovaj takođe netačan iznos je uključeno i 68.000 eura poreskog duga iz reprograma koje naša kuća redovno plaća!

- Tako se lako zaključuje da od onih lažno izrečenih 201.000 eura naša medijska kuća po dugovima prema Poreskoj Upravi ima manje od 30.000 eura.

- Za to vrijeme se dug Vijesti koji pritom nisu ni prijavljivali poreze i doprinose na plate godinu dana, je sa skoro milion eura smanjen na ispod 300.000 eura.

- Objašnjenje je da su oni sami toliko i to baš jutros prijavili da su dužni!!

- Zašto nema kod njih iznosa poreskog duga iz reprograma za koji znamo da ne plaćaju, ostaje nejasno bar nama, a vjerujemo i javnosti.

- Koliko god da se trudimo da otkrijemo formulu zašto se ovaj medij na ovako brutalan način štiti, po cijenu da se drugi medij koji redovno državi sve plaća lažno poistovećuje, ne uspijevamo da shvatimo.

- Znamo da za razliku od njih mi ne vodimo kampanju protiv države, Vlade i institucija ove države gdje spadaju i ove uprave - kaže se na kraju saopštenja kompanije Pink M.

Portal Analitika