Društvo

Radovi na ulazu u Budvu gotovi za 7 dana

Iako je bilo najavljeno da će radovi na ulazu u Budvu, na raskrsnici kod Zavale, kao i rekonstrukcija puta od Podgorice do Budve biti završeni do danas, to se nije desilo. U Direkciji za saobraćaj kažu da će konačno sve biti završeno do kraja sedmice, što je dvadesetak dana prije ugovorenog roka.
Radovi na ulazu u Budvu gotovi za 7 dana
Ana Popović
Ana PopovićAutorka
Portal AnalitikaIzvor

Na Zavali se radi udarnički, sami je finiš. Sve će biti gotovo do kraja nedjelje, dvadesetak dana prije utvrđenog roka.

“S obzirom da smo imali, u toku maja mjeseca, izuzetno veliki broj kišnih dana, a imali smo to isto i u junu mjesecu, sada smo došli u fazu završnih radova. Kao što vidite, danas se asfaltiraju dvije trake prema brdu. One će biti u potpunosti gotove. Čak je urađena i signalizacija. U toku ove nedjelje, znači, biće u potpunosti gotovi radovi”, kazao je direktor Direkcije za izgradnju puteva Savo Parača.

Veliki posao privodi se kraju i na Obzovici, tako da magistrala od Podgorice do Budve dobija izgled potpuno novog puta.

“Mislim da nikada niko na putevima u Crnoj Gori nije uradio toliko posla. Završili smo 36 kilometara puta – rekonstruisali i rehabilitovali, izgradili 8 kilometara trećih traka”, kazao je Parača za Dnevnik.

Izgradnjom saobraćajnice od Zavale do Budve, osim saobraćajnih, rješavaju se i neki drugi problemi.

Rješavajući ovaj bulevar, zajedno s opštinom Budva, rješavali smo i problem vodo i elektrosnabdjevanja Budve, kazao je Parača.

Za jesen je planirana rekonstrukcija šest kilometara puta od Brajića do Lapčića, oko sedam kilometara od Obzovice do ulaska u Cetinje, kao i proširenje tunela Mekavac.

RTCG

Portal Analitika