Abiznis

Pozitivna traži dogovor sa "Plantažama"

Predsjednik Odbora Gradske Opštine Tuzi i Predsjednik Mjesne zajednice Karabuško polje Ruzhdi Lluka, zatražio je od direktorice AD Plantaže, Verice Maraš, uspostavljanje saradnje, radi unapređenja i kultivisanja zajedničkog prostora, koji se nalazi u okviru ove mjesne zajednice.
Pozitivna traži dogovor sa "Plantažama"
Portal AnalitikaIzvor

Naime, prostor oko bivše male i velike avionske piste, koji predstavlja put od Plantaža do vinskog podruma jeste zajedničko dobro, koje nije na adekvatan način uređeno, a za koje postoji interes obje strane da se uredi na reprezentativan način.

Predsjednik OGO Tuzi Lluka je obavijestio direktoricu Vericu Maraš da je moguće kroz donacije zainteresovanih mještana mjesne zajednice, a uz pomoć i saradnju AD Plantaža, ucrtati biciklističku stazu na pistama, a pored drvoreda maslina, koje su AD Plantaže na zadovoljstvo mještana zasadile, postaviti mobilijar u vidu klupi i korpi za otpatke.

Lluka je istakao da je ovaj prostor  neophodno osvijetliti uličnom rasvjetom, te da  će ovaj Odbor uputiti inicijativu nadležnim opštinskim organima, sa ovim zahtjevom, uz molbu da AD Plantaže podrže ovu inicijativu. Postavljanjem ulične rasvjete  unaprijedili bi se uslovi života građana na ovom prostoru, a dodatno bi bila obezbijeđena  imovina kojom gazduju AD Plantaže.

Ruzhdi Lluka je inicirao organizovanje zajedničke, humanitarne akcije AD Plantaža i mještana Tuzi radi promocije proizvoda AD Plantaže, kao i domaćih poljoprivrednih proizvoda mještana, a sve u cilju doniranja prikupljenih sredstava u humanitarne svrhe. Na ovaj način proizvodi AD Plantaža bi bili promovisani, a poljoprivredni i proizvodi domaće radinosti mještana ove mjesne zajednice predstavljeni široj javnosti.

U cilju započinjanja i unapređenja saradnje, koju u Pozitivnoj Crnoj Gori smatraju neophodnom, Lluka je od direktorice Maraš tražio  organizovanje sastanka na navedene teme.

Odbora Gradske Opštine Tuzi navode da je ovaj model saradnje pozitivan i potreban, te da ga je moguće primijeniti i u drugim mjesnim zajednicama, u kojima posluju privredna društva, koja uspostavljanjem saradnje sa mjesnim zajednicama mogu unaprijediti život građana i time pokazati društveno-odgovorno poslovanje.

 
 
Portal Analitika