Crna hronika

Podgorica: Nove krađe kablova Crnogorskog telekoma

Danas su u ulici Đoka Miraševića i ulici Vaka Đurovića u Podgorici ukradeni bakarni kablovi Crnogorskog Telekoma, usljed čega je korisnicima ovog dijela grada onemogućen rad servisa. Juče je u poslijepodnevnim časovima došlo do pokušaja krađe optičkog kabla prstena B2 i krađe bakaranog kabla kod nadvožnjaka prema Tuzima. Zbog nastalih oštećenja telekomunikacione infrastrukture došlo je do prekida rada sevisa za korisnike koji su konektovani na RSSove (MSANove,DSLAMove): Stari Aerodrom, Konik I, Konik II, Dinoša, kao i RBSovi Stari Aerodrom, Konik, Dinoša, Stadion.
Podgorica: Nove krađe kablova Crnogorskog telekoma
Portal AnalitikaIzvor

Obaviještena je policija, a ekipe su odmah pristupile sanaciji problema. Problem na optičkom kablu je riješen već sinoć, a sanacija bakarnih kablova na pomenutim lokacijama je u toku i očekuje se da se problem riješi tokom dana, saopšteno je iz Telekoma.

„Kako smo i ranije informisali javnost, krađe kablova Crnogorskog Telekoma su učestale u proteklih nekoliko sedmica, a samo u prethodnih nekoliko dana zabilježen je veliki broj krađa na više lokacija u Podgorici. Naše korisničke službe u svakom trenutku mogu ponuditi sve potrebne informacije svim našim korisnicima. Crnogorski Telekom će nastaviti da preduzima sve neophodne mjere i aktivnosti kako bi što prije sanirali nastali štetu i obezbijedili nesmetan rad servisa svim korisnicima.”ističe se u saopštenju kompanije.

Portal Analitika