TV / Film

Mladi glumac poginuo u bizarnoj nesreći

Američki glumac Anton Jelčin, koji je poznat po ulozi Pavela Čehova u franšizi "Zvjedane staze", poginuo je juče u saobraćajnoj nesreći u 27. godini, saopštila je policija i njegov predstavnik za medije.
Mladi glumac poginuo u bizarnoj nesreći
Portal AnalitikaIzvor

Jelčin je stajao iza svog automobila, koji je krenuo u rikverc, kada ga je udario i zaglavio između sandučeta i ograde, prenio je AP pozivajući se na navode policajaca iz Los Anđelesa Dženi Hosier. 

Glumac je, kako dodaje, krenuo da se nađe sa prijateljima na probi, a kada se nije pojavio došli su do njegove kuće i pronašli ga mrtvog. 

Jelčinov predstavnik za medije Dženifer Alen potvrdila je smrt glumca i rekla da je njegova porodica zamolila za privatnost. 

Jelčin je karijeru u Holivudu počeo kao dijete sa manjim ulogama u nezavisnim filmovima i raznim televizijskim emisijama, prije nego što je dobio uloge u filmovima kao što je triler "Alfa mužijak" i tinejdžerska komedija "Čarli Bartlet". 

Njegova najveća uloga bila je u filmovima "Zvjezdane staze", čiji će posljednji, treći dio, početi u julu da se prikazuje u bioskopima. 

Jelčin je rođen u Rusiji, a njegovi roditelji su se profesionalno bavili umjetničkim klizanjem i preselili u Rusiju kada je on još bio beba. (b92)

Portal Analitika