Fudbal

Moskva čeka Jovetića

Stevan Jovetić ovog ljeta napustiće Inter, po informaciji rimskog Korijere delo sport. Crnogorskog reprezentativca želi Spartak iz Moskve, koji planira napad na titulu u Rusiji i vidi Podgoričanina kao ključnog igrača.
Moskva čeka Jovetića
Portal AnalitikaIzvor

Inter planira raskid saradnje sa Stevanom, koji je prošlog ljeta stigao na dvogodišnju pozajmicu iz Mančester sitija. Po detaljima tog ugovora, ukoliko napadač naše selekcije odigra makar jedan meč u drugoj sezoni za Inter, italijanski klub je obavezan da ga otkupi od Sitija za 14,5 miliona eura.

Ipak, gigant iz Milana ne planira da otkupi Jovetićev ugovor. Istek roka za aktiviranje obavezne otkupnine je 31. avgust, a zbog realizacije drugih transfera, Inter želi da pronađe Stevanu novi klub što prije. Jovetić više nije mlad igrač i, po informaciji Korijere delo sporta, preći će isključivo u ambiciozan klub koji će mu ponuditi važnu ulogu prvotimca na poziciji polušpica.

Spartak se nameće kao idealno rješenje, a rimski listi piše da je moskovski klub već kontaktirao agenta na- šeg igrača. Trener ruskog giganta Dimitri Alejničev mnogo cijeni igračke kvalitete Jovetića, kao glavnog igrača u formaciji 4-2-3-1. Finansijski uslovi za Joveti- ća bili bi bolji u Moskvi nego u Milanu, a trenutno se čeka odluka Crnogorca, da li mu je u interesu da igra u ruskoj ligi, koja nije u krugu najjačih na kontinentu.

Portal Analitika