Fudbal

EURO: Remi po mjeri Švajcaraca, bez golova u Lilu!

Fudbaleri Švajcarske izborili su plasman u osminu finala Evropskog prvenstva kao drugoplasirani tim Grupe A. "Sajdžije" su u posljednjem kolu grupne faze remizirali sa domaćinom Francuskom 0:0, čime su "Trikolori" osvojili prvo mjesto.
EURO: Remi po mjeri Švajcaraca, bez golova u Lilu!
Portal AnalitikaIzvor

Francuzi će kao prvoplasirani iz grupe u osmini finala igrati sa jednom od trećeplasiranih selekcija, najboljom iz grupa C, D i E. Švajcarci će u prvoj rundi nokaut faze takmičenja EURO 2016. igrati sa drugoplasiranim timom iz Grupe C, što će najvjerovatnije biti Poljska. 

Francuzi su imali nešto više od igre, kontrolisali su ritam meča i bili bliži golu, ali su uspjeli samo nekoliko puta da pogode okvir gola. Pogba je u prvih 17 minuta dva puta pogađao prečku, jednom mu je poluvolej odbranio Zomer, koji je u drugom poluvremenu sjajno zaustavio i šut Grizmana nakon duplog pasa sa Žinjakom. 

ŠVAJCARSKA – FRANCUSKA 0:0

Lil

Stadion: Pjer Moro

Kapacitet: 50.186

Sudija: Damir Skomina (Slovenija)

ŠVAJCARSKA (4-2-3-1): Zomer – Lihtštajner, Šar, Đuru, Rodrigez – Behrami, Džaka – Šaćiri (Fernandes od 79), Džemaili, Mehmedi (Elvedi od 85) - Embolo (Seferović74).

FRANCUSKA (4-3-3): Ljoris – Sanja, Rami, Košjelni, Evra – Sisoko, Kabaj, Pogba – Koman (Paje od 63'), Grizman (Matuidi od 77), Žinjak.

Portal Analitika