Fudbal

Hrvatski mediji: Srbi izazvali nerede u Sent Etjenu

Dio navijača koji su prekinuli meč Hrvatske i Češke na Evropskom prvenstvu u Francuskoj državljani su Srbije i BiH, javlja "Slobodna Dalmacija".
Hrvatski mediji: Srbi izazvali nerede u Sent Etjenu
Portal AnalitikaIzvor

Prema neslužbenim informacijama koje je ovaj hrvatski mediji dobio u subotu uveče iz, kako navode, više nego pouzdanih izvora, huligani nijesu Hrvati. Takođe, Slobodna Dalmacija ističe da su oni uhapšeni za nerede i prekid na stadionu u 'Sent Etjenu' i nalaze se u Francuskoj, i da je protiv njih pokrenut krivični postupak.

Neki od spomenutih prestupnika uspjeli su da nabave dresove hrvatske reprezentacije i izazvali bengalski prekid utakmicu, koji hrvatsku reprezentaciju može da košta suspenzije sa kontinentalnog šampionata ili u predstojećim kvalifikacijama. Portal navodi da su oni koji nijesu kupili dresove na stadion ušli u civilu. 

"Da se zaista radi o ’uvoznim’ navijačima moglo se naslutiti iz reakcije hrvatskih navijača, koji su se poslije ubacivanja baklji, sukobili sa izazivačima nereda", stoji na sajtu "Slobodne Dalmacije". 

Slobodna Dalmacija navodi da bi trebalo biti na oprezu jer je svima u Hrvatskoj lakše da kažu da su u pitanju uvozni huligani jer bi se tada poništila optužba da je navijačka grupa ’Torcida’ to učinila.

Portal Analitika