Turizam

Hit Montenegro: Za mještane Pržna besplatan mobilijar

Kompanija ,Hit Montenegro“ je promijenila vlasnika u oktobru prošle godine. Novi vlasnik ima za cilj podizanje kvaliteta usluge i kategorije na pet zvjezdica. U tom pravcu već se po- čelo sa ulaganjem i rekonstrukcijama. Planira se unapređenje kvaliteta usluge u svim segmentima, pa u skladu sa tim moramo imati i adekvatno sređenu plažu, sa dovoljno raspoloživih plažnih setova za goste hotela - saopšteno je Pobjedi iz menadžmenta hotela ,,Maestral“.
Hit Montenegro: Za mještane Pržna besplatan mobilijar
Portal AnalitikaIzvor

Prema njihovim riječima, po odluci Morskog dobra na ,,Maestralovoj“ plaži, koja se vodi kao hotelsko kupalište, može se postaviti maksimalno 173 seta, dok hotel raspolaže sa 214 smještajnih jedinica.

- Na osnovu ovih brojki jasno je da već imamo problem da svim gostima hotela obezbijedimo set na plaži – odgovorili su iz „Maestrala“ na pitanje Pobjede o motivima protesta građana, naglašavajući da zato nedostatak mjesta na plaži moraju da nadoknađuju setovima na terasi oko bazena. Iz tih razloga, ističu, moralo je doći do promjene poslovne politike kako bi gostima hotela obezbijedili ugovorenu uslugu. Takva uredba, podsjećaju, važi za sva hotelska kupališta u Crnoj Gori, tako da su sve poslovne odluke „Maestrala“ u skladu sa zakonom i važećim propisima.

 - Ulaz na plažu nikome nije zabranjen, ali korišćenje plažnog mobilijara moguće je samo uz određenu novčanu nadoknadu. Zahtjev mještana je da im se omogući korišćenje plaže i plažnog mobilijara besplatno. Ukoliko to dozvolimo, „Maestralova“ plaža više neće biti hotelsko kupalište i za goste hotela neće biti mjesta na njoj – naveli su iz menadžmenta „Maestrala“ dodajući da je postignut dogovor da se u narednih deset dana omogući samo mještanima Pržna da na „Maestralovoj“ plaži koriste plažni mobilijar besplatno, u vrijeme kada u hotelu nijesu 100% popunjeni kapaciteti i kada ima slobodnih setova na plaži. To, ističu, predstavlja prelazno rješenje, dok se ne uspostavi trajni dogovor. Na pitanje zašto su protestovali mještani i kako komentarišu njihove zahtjeve, iz „Maestrala“ su odgovorili da je jedno praksa prethodnih vlasnika, a drugo politika sadašnjih vlasnika.

- Prethodni vlasnici su, u skladu sa svojom poslovnom politikom, određenim gostima poklanjali propusnice za bazen, parking i plažu. Velnes je takođe bio otvorenog tipa tako da su bazen mogli da se koristi i vanjski gosti. To je bila odluka tadašnjih vlasnika, ali ne nikako zakonska obaveza. Novo poslovanje, kako smo već naveli, ima za cilj unapređenje kvaliteta usluge za hotelske goste i završetkom rekonstrukcije spa centra ,,Maestral“ će dobiti novi savremeni centar, koji je namijenjen samo gostima hotela – odgovorili su iz „Maestrala“. U menadžmentu „Maestrala“ kažu da žele dobre odnose sa mještanima, ali da se za to mora naći zajednički interes. - Novi vlasnici su kupili kompaniju „Hit Montenegro“ sa svim pripadajućim licencama za rad. Postavljen je novi poslovni plan, koji ima za cilj kvalitetno poslovanje u skladu sa poštovanjem svih zakona i propisa. Niko nema za cilj da nanese štetu bilo kome, a posebno ne prvim komšijama i crnogorskom turizmu. Ipak, za dobre odnose moramo naći i zajednički interes. Organizovanim protestima usred sezone, vrijeđanjem zaposlenih i novih poslodavaca i ometanjem naših redovnih aktivnosti, sigurno nećemo postići dogovor – odgovorili su iz menadžmenta „Maestrala“ i naglasali da vlasnik ovog hotela ima puno planova za ulaganja i investicije u narednom periodu, tako da je stabilan poslovni ambijent preduslov za dalji rad.

Portal Analitika