Košarka

Pobjeda protiv Bosne i Hercegovine u Tuzli

Ženska mlada reprezentacija ostvarila je pobjedu u drugom pripremnom meču uoči nastupa na Evropskom prvenstvu B divizije za igračice do 20 godina koje je na programu od 9. do 17. jula u Podgorici – izabranice Željka Vukićevića u Tuzli su savladale selekciju Bosne i Hercegovine 77:73 (21:21, 14:18, 15:15, 27:19).
Pobjeda protiv Bosne i Hercegovine u Tuzli
Portal AnalitikaIzvor

''Crvene'' su se tako revanširale domaćoj selekciji za poraz (67:65) u prvom međusobnom duelu koji je odigran dan ranije i pobjedom protiv člana A divizije potvrdile da ova generacija ima potencijal da ostvari cilj i osvoji jedno od prva tri mjesta na šampionatu u Podgorici, koja vode u elitni rang.

Nakon poraza u uzbudljivom prvom međusobnom duelu u Tuzli koji je odigran u petak, izabranice Željka Vukićevića savladale su člana A divizije u uzrastu igračica do 20 godina i potvrdile da imaju potencijal i da su na pravom putu da dostignu željeni nivo forme za šampionat koji počinje 9. jula.

Božica Mujović je bila najefikasnija u našoj selekciji sa 26 poena, Bojana Kovačević je upisala 13, dok je dvocifren učinak imala i Milena Jakšić koja je upisala 10.

Naša reprezentacija će nove provjere imati 1. i 2. jula, kada će reprezentacija Bosne i Hercegovine biti gost na Cetinju.

Portal Analitika