Politika

DPS preuzima kolektivnu odgovornost za osuđene kadrove

SDP je uputio saopštenje za medije u kojem se navodi da “DPS šalje i jasnu poruku javnosti da, umjesto političke sankcije, želi da zaštiti svoje osudjene kadrove čime im poručuje da to što su otimali desetine miliona od naroda ne povlači nikakve posljedice”
DPS preuzima kolektivnu odgovornost za osuđene kadrove
Portal AnalitikaIzvor

“Neprihvatanjem amandmana SDP,   na NATO Rezoluciju, o potrebi utvrđivanja političke odgovrosnosti osudjenih za djela organizovanog kriminala i korupcije, DPS je pokazao svoj suštinski odnos prema  bazičnim standardima na kojim počivaju i NATO i Evropska unija.

Ovim se potvrđuju navodi značajnog dijela javnosti da svi ti osudjeni ili procesuirani DPS djelatnici na raznim nivoima nijesu kršili zakone u svoje ime, već u ime i za račun partije, na jasnom partijskom mandate.

Odbijanjem da politički kazni aktere raznih veoma teških krivičnih djela DPS potpuno svojevoljno preuzima kolektivnu odgovornost i priznaje krivicu za ova djela. Slučaj Marović u kojem DPS nije htio ili nije smio da pokrene pitanje političke odgovornosti govori sam po sebi dovoljno.

DPS šalje i jasnu poruku javnosti da, umjesto političke sankcije, želi da zaštiti svoje osudjene kadrove čime im poručuje da to što su otimali desetine miliona od naroda ne povlači nikakve posljedice i da sa takvim nepočinstvima mogu slobodno da nastave.

Svjedoci smo da je DPS pojedine svoje lokalne funkcionere, osuđene za izborne  zloupotrebe, čak nagrađivao visokim funkcijama u lokalnim samoupravama.

Podsjećamo da na utvrđivanje političke odgvoronsoti partijskih fukcionera koji su se ogriješili o zakone stalno poziva Evropska unija u isvojim izvještajima pa je ovo bio svojevrsan test koji je pokazao antievropsku prirodu i opasne tendencije aktuelne politike DPS” navodi se u saopštenju medijskog pula SDP.

 

 

Portal Analitika