Politika

Đukanović: Prelazna Vlada dokazala superiornost DPS-a

Demokratska partija socijalista (DPS) toliko je superiorna da je pozvala partije da uđu Vladu izbornog povjerenja, iako nijesu ostvarile takav rezultat na izborima, kazao je lider DPS-a, Milo Đukanović.
Đukanović: Prelazna Vlada dokazala superiornost DPS-a
Portal AnalitikaIzvor

On je na  Kongresu Savjeta mladih DPS-a, rekao da se taj događaj održava u godini obilježavanja deset godina od obnove nezavisnosti, hiljadu godina državnosti i četvrt vijeka postojanja njegova stranke, “i samo nekoliko mjeseci pred važnim političkim iskušenjem, redovnim parlamentarnim izborima”.

“Imamo razloga da budemo ponosni na ostvareno i ulogu DPS-a u tim godinama. Crna Gora je u ratnom vrlogu sačuvala mir i ojačala multietnički sklad, obnavljajući nezavisnost na neoubičajen način za jedno balkansko društvo, čuvajući stabilnost i poštujući stroga evropska pravila”, poručio je Đukanović.

On je podsjetio da je Crna Gora na vratima članstva u NATO-u.

“Niko ne može da kaže kada će biti proširenje Evropske unije, ali kada se to desi siguran sam da će Crna Gora biti prva nova članica”, dodao je Đukanović.

Prema njegovim riječima, DPS je širio političku koaliciju proširujući front koji će biti posvećen razvoju Crne Gore.

“Kreirali smo temelj novog sistema vrijednosti, Crna Gora koja je uvijek hrlila ka ratu, danas ima novi odnos ka miru i učvršćen multietnički sklad. Ekonomski, od najnerazvijenije zemlje bivše SFRJ, postali smo najrazvijenija zemlja na Zapadnom Balkanu”, ocijenio je Đukanović.

 

Rtcg.me

 

Portal Analitika