Politika

Vučurović: Opozicioni ministri imaju dogovor sa Đukanovićem

Opozicioni ministri u Vladi imaju dogovor o postizbornom aranžmanu sa premijerom Milom Đukanovićem, ocijenio je funkcioner Demokratskog fronta (DF) Jovan Vučurović, navodeći da je očekivano da oni ne mogu ispuniti najavljivana obećanja.
Vučurović: Opozicioni ministri imaju dogovor sa Đukanovićem
Portal AnalitikaIzvor

„A ako nije tačno to što mi tvrdimo, lako mogu da nas demantuju i dovedu u neprijatnu situaciju tako što će otkazati poslušnost diktatoru i napustiti njegovu Vladu, i mi ih pozivamo da to učine“, poručio je Vučurović.

Kako je kazao, bivši opozicionari koji su ušli u Vladu Đukanovića doživljavaju traumatične trenutke.

„Tek što su se razletjeli po dubini, a ministri počeli sa populističkim i patetičnim izjavama, zalijepili su glavom u zid, onaj zid na koji ih je DF upozoravao kada su krenuli u koaliciju sa Đukanovićem“, naveo je Vučurović u saopštenju.

Prema njegovim riječima, čak ni prvo, „benigno“ obećanje da će sjednice Vlade biti otvorene za javnost nijesu ispunili.

„Ne vidimo da se mnogo uznemiravaju zbog toga, ali ne shvatamo kako su onda mislili da riješe neka važnija pitanja, a podsjećamo da, na primjer, problem biračkih spiskova nije ni "pipnut", a u Ministarstvu poljoprivrede idalje komanduje bivši ministar Demokratske partije socijalista (DPS)“, dodao je Vučurović.

On je ocijenio da je za svakog iole upućenog u politička zbivanja u Crnoj Gori potpuno očekivana situacija da ministri iz „bivše opozicije“ nakon mjesec dana ne mogu ispuniti ni najmanje obećanje koje su najavljivali.

„Osim ako se u obećanja ne računa parkiranje vozila Ministarstva unutrašnjih poslova ili pravljenje predstave oko suspendovanja komandanta Specijalne antiterorističke jedinice (SAJ), koje je inače izvršeno po sili zakona zbog otpočinjanja sudskog procesa, a ne zbog neke navodne odlučnosti ministra“, dodao je Vučurović.

Kako je kazao, to bi čekalo komandanta SAJ-a i da je na mjestu ministra funkcioner DPS-a, pa to, dodao je, ne treba koristiti kaoopravdanje za „sramni ulazak“ u Vladu Đukanovića.

Vučurović je naveo da je im je “uzalud na raspolaganju i besomučna medijska podrška koja se svojski trudi da od njihovih promašaja i ponekad i komičnih poteza napravi uspjeh i bitnu informaciju“.

Prema njegovim riječima, medijska podrška više nije podstrek za rješavanje krupnih pitanja kojima bi se mogli obezbijediti fer izborni uslovi.

Vučurović je ocijenio da je medijska podrška dominantno usmjerena ka spasavanju partijskih rejtinga tih stranaka „koje su ulaskom u koaliciju sa Đukanovićem navukle na sebe bijes opozicione javnosti i sada se nalaze gotovo na granici cenzusa“.

On smatra da je ta podrška najmanje rezultat profesionalizma, naivnosti ili prijateljstva vlasnika i urednika medija i bivših opozicionara.

„A golim okom je vidljivo da čitavom operacijom upravlja par sekretara iz Ambasade Sjedinjenih Američkih Država u Podgorici, koristeći provjerenu i uhodanu agenturnu mrežu“, dodao je Vučurović.

On je poručio da je vrijeme da te partije i njihovi medijski pokrovitelji priznaju greške. „I da saopšte ono na šta su ih upozoravali – da se sa Đukanovićem ne mogu praviti bilo kakvi dogovori, a naročito oni u vezi sa organizacijom pravičnih izbora, jer onaj koji je pokrao sve izbore do sada neće te navike promijeniti zbog tri ministra i četrdesetak čudno izabranih i raspoređenih funkcionera po dubini“.

„Zna se na koji se način svuda u svijetu bori protiv diktatorskih režima, a to sigurno nije kolaboracija sa diktatorom i pravljenje jeftinih medijskih predstava kojima se zamajava javnost“, zaključio je Vučurović.

(Mina)

Portal Analitika