Fudbal

Rakitić: Nadam se da nas UEFA neće poslati kući...

Reprezentativac Hrvatske Ivan Rakitić izrazio je nadu da nacionalna selekcija neće biti izbačena sa prvenstva Evrope zbog divljanja navijača.
Rakitić: Nadam se da nas UEFA neće poslati kući...
Portal AnalitikaIzvor

'Vatreni' su remizirali sa Češkom u drugom kolu grupe D (2:2), iako su do 76. minuta imali dva gola prednosti.

Ipak, duel na stadionu Žofrua Gišar ostaće upamćen po divljačkom ponašanju navijača 'Kockastih' u 85. minutu, prije nego po sjajnom fudbalu, kada su ubacili nekoliko baklji na teren, ali i povrijedili redara topovskim udarom.

"Sudija je razmišljao da prekine utakmicu... Onda bi bilo još većih problema, ovako smo bar završili utakmicu. Tužno je reći, ali više mira imamo kad igramo prijateljske utakmice ili u gostima. Ne znam što bih pametno rekao", rekao je Rakitić. 

Evropska fudbalska unija (UEFA) najavila da će pokrenuti disciplinski postupak, a u Fudbalskom savezu Hrvatske se čak pribojavaju i izbacivanju sa šampionata. 

"I šta sada? Treba vidjeti hoćemo li uopšte igrati protiv Španije, možda će nas otjerati kući. Više ljudi je uz reprezentaciju nego što nije, nadam se da će UEFA to uzeti u obzir i neće nas izbaciti s EP", dodao je vezista Barselone. 

Portal Analitika