Fudbal

UEFA pokreće drugi postupak protiv Hrvata

Evropska kuća fudbala (UEFA) pokrenuće disciplinski postupak protiv Hrvatske zbog divljanja navijača na utakmici sa Češkom na Evropskom prvenstvu.
UEFA pokreće drugi postupak protiv Hrvata
Portal AnalitikaIzvor

Hrvatski navijači su u 85. minutu prekinuli duel drugog kola grupe D u Sent Etjenu, kada su ubacili nekoliko baklji na teren. Sudija Mark Klatenburg je nakratko je prekinuo susret, a Česi su u samom finišu uspjeli da dođu do izjednačenja sa bijele tačke.

UEFA nije sačekala ni sat vremena od poslednjeg sudijskog zvižduka i sada se čeka izveštaj delegata. 

"Sada neće kasniti sa kaznom, Disciplinska komisija sačekaće izvještaj delegata i kada budu vidjeli šta se dogodilo onom vatrogascu koji je teško povrijeđen od eksplozije topovskog udara. Svi detalji i izvještaj sudije uticaće na odluku UEFA. Disciplinska komisija će se sastati i odlučiti poslije utakmice. Teško je da će nas izbaciti zbog malog broja ljudi koji nemaju veze sa sportom, ali novčana kazna će biti visoka, budite sigurni", rekao je Mateo Beusan, nekadašnji hrvatski sudija. 

Podsjetimo, UEFA već vodi postupak protiv FS Hrvatske jer je na meču sa Turskom jedan navijač uletio na teren i slavio gol sa igračima.

Portal Analitika