Društvo

Gojko Pejović generalni inspektor Agencije za nacionalnu bezbjednost

Kandidat Socijaldemokratske partije, Demosa i Građanskog pokreta URA Gojko Pejović postavljen je za generalnog inspektora Agencije za nacionalnu bezbjednost, odlučeno je na današnjoj sjednici Vlade.
Gojko Pejović generalni inspektor Agencije za nacionalnu bezbjednost
Portal AnalitikaIzvor

- U skladu sa Sporazumom o stvaranju uslova za slobodne i fer izbore, Vlada je donijela Rješenje o postavljenju Gojka Pejovića za generalnog inspektora Agencije za nacionalnu bezbjednost s Predlogom odluke o mirovanju prava i obaveza dosadašnjem generalnom inspektoru Agencije za nacionalnu bezbjednost. Takođe, Vlada je prihvatila predloge za angažovanje predstavnika opozicije u organima upravljanja u privrednim društvima na lokalnom nivou - stoji u saopštenju Vlade.

Podsjećamo, Pejović je nestranačka ličnost. Početkom devedesetih godina bio je simpatizer Reformskih snaga Anta Markovića, a nešto kasnije, prema dostupnim informacijama, i član Liberalnog saveza Crne Gore. Pejović je i bivši član GO SDP-a. Blizak je GP URA i SDP-a Žarka Rakčevića i Ranka Krivokapića, na čiju inicijativu je predložen za tu funkciju.

Portal Analitika