Fudbal

EURO: Turci zalutali, Španija ubjedljivo do 1/8 finala!

Fudbaleri Španije rutinski su došli do druge pobjede na Evropskom prvenstvu čime su izborili plasman u osminu finala - ''furija'' je lako izašla na kraj sa Turskom slavivši 3:0, a ekipa Fatiha Terima nije imala ni udarac u okvir gola (protiv Hrvata u prvom kolu imali su jedan udarac)!
EURO: Turci zalutali, Španija ubjedljivo do 1/8 finala!
Portal AnalitikaIzvor

’Crvena furija’ je postala prva reprezentacija u Francuskoj koja je postigla tri pogotka i tako na najbolji način najavila borbu za odbranu titule.

Izabranici Visentea del Boskea krunisali su inicijativu u 34. minutu, kada je napadač Juventusa Morata odlično reagovao na asistenciju Nolita i glavom zatresao mrežu Babačana. Samo tri minuta kasnije asistent kod prvog postigao je drugi gol – Nolito je u padu pogodio donji lijevi ugao iskoristivši slabu reakciju Mehmeta Topala. 

U 48. minutu Alvaro Morata je krunisao sjajnu akciju Andresa Inijeste i Đordija Albe, ali je lijevi bek Barselone prije asistencije bio u ofsajdu. 

Na čelu tabele imaju šest bodova, dva više od Hrvatske, treća je Češka sa jednim, dok je Turska zakucana za dno, bez ikakvog učinka na EP. 

ŠPANIJA – TURSKA 3:0

/Morata 35, 48, Nolito 37/

Stadion: Alijanc Rivijera, Nica

Kapacitet: 35.624

Sudija: Milorad Mažić (Srbija)

ŠPANIJA (4-3-3): De Hea - Huanfran, Pike, Ramos, Alba (od 81. Aspilikueta) - Fabregas (od 71. Koke), Buskets, Inijesta - Silva (od 65. Sorijano), Morata, Nolito.

TURSKA (4-3-2-1): Babakan - Gonul, Topal, Balta, Erkin - Tufan, Inan (od 71. Mali), Ozjakup (od 62. Šahan) - Čalhanoglu (od 46. Sahin), Turan - Jilmaz.

Portal Analitika