Društvo

Radnici Brodogradilišta u Bijeloj još će čekati na otpremnine

Na današnjoj sjednici Vlade nije prošao prijedlog za isplatu otpremina radnicima Jadranskog Brodogradilišta iz Bijele, a prijedlog je vraćen na doradu.
Radnici Brodogradilišta u Bijeloj još će čekati na otpremnine
Portal AnalitikaIzvor

Vlada je usvojila zaključak u kome se navodi da se za 202 radnika i 65 penzionera Jadranskog brodogradilišta iz Bijele isplate otpremnine u ukupnom iznosu od 4,8 miliona eura, ali je ministar finansija Raško Konjević ocijenio da ovo ne treba uraditi jer je prijedlog Vlade iz nekoliko razloga sporan.

- Preusmjeravanjem iznosa od 4,8 miliona eura za otpremnine, umanjila bi se značajno sredstva za plaćanje poreza i doprinosa na zarade, pa bi na taj način ostao nepovezan radni staž zaposlenima i bili bi onemogućeni da ostvare pravo na penziju - naveo je Konjević u dopisu ranije upućenom ministru saobraćaja i pomorstva Ivanu Brajoviću.

Nakon što je Brajović prošle godine dao informacije o stanju u Jadranskom brodogradilištu u Bijeloj, Vlada je dala saglasnost da se sredstva koja se prihoduju od prodaje imovine ove kompanije, preusmjere za rješavanje viška zaposlenih, na osnovu socijalnog programa i za povezivanje radnog staža, sve je trebalo da bude završeno danas na sjednici Vlade.

Izvor: Portal RTCG

Foto: Radio Jadran

Portal Analitika