Politika

Cdu: Mandić je zarobljenik nacional-šovinističkih i ksenofibičnih shvatanja

Crnogorska demokratska unija podržava učlanjenje Crne Gore u NATO, jer je od istorijskog značaja i donijeće Crnoj Gori brojne koristi i prednosti - od bezbjednosnih aspekata, đe se posebno izdvaja sigurnost i nepromjenljivost naših granica, do nesumnjivih ekonomskih benefita i dugoročne političke stabilnosti i ukupnog razvoja naše zemlje, saopšteno je iz te stranke.
Cdu: Mandić je zarobljenik nacional-šovinističkih i ksenofibičnih shvatanja
Portal AnalitikaIzvor

- Ishod glasanja o Rezoluciji o NATO u crnogorskom parlamentu nije iznenađenje. Još je manje iznenađujuća činjenica da su poslanici nekih partija izbjegli da budu u sali kada se o ovoj temi raspravlja i glasa. Odavno čekamo da oni i njihov lider javno kažu što o tome misle. Sigurni smo da ćemo dočekati taj trenutak: kada budemo punopravna članica Alijanse, oni će reći da su zapravo oduvijek bili za to, samo što to niko u Crnoj Gori nije uspio da primijeti. S druge strane, od mnogobrojnih plitkih i neodrživih „argumenata“, posebno se izdvaja nastup lidera Nove srpske demokratije i njegovo prizemno i dvolično licitiranje nacionalnim manjinama u našoj zemlji. Uz to, Andrija Mandić je još jednom pokazao da je zarobljenik nacional-šovinističkih i ksenofibičnih shvatanja. Zato je njegovo i zalaganje njegovih saboraca iz Demokratskog fronta protiv NATO-a jedna tužna i uzaludna mješavina starih i davno pročitanih mitova, s jedne, i nevješte interpreracije i odbrane onih zemalja i tuđih politika kojima nije u interesu da Crna Gora dodatno osigura svoju nezavisnost ulaskom u Alijansu, s druge strane. Jer, kako drukčije tumačiti providno zalaganje Demokratskog fronta protiv članstva Crne Gore u NATO-u, jer se time tobože gubi državna nezavisnost, kada se ti isti političari i danas, deset godina poslije obnove nezavisnosti naše zemlje, i dalje sramote pred sadašnjim i budućim generacijama - jer ne prihvataju nezavisnost naše zemlje.

Crna Gora će biti članica Alijanse, a njenu vlast treba da mijenjaju oni koji poštuju i vole ovu zemlju, čuvaju njenu državnu nezavisnost i štite sve njene građane - navodi se u saopštenju iz Pres službe Cdu.

Portal Analitika