Fudbal

Baka otvorio vrata Bajernu i Pari Sen Žermenu

Nije baš bilo mnogo razloga za zadovoljstvo navijača Milana prethodne sezone. Rijetke su dobe stvari koje su funkcionisale u igri Rosonera, a jedna od njih je Karlos Baka. Možda i najsvjetlija tačka nemoćnih Rosonera iz prethodnog šampionat.
Baka otvorio vrata Bajernu i Pari Sen Žermenu
Portal AnalitikaIzvor

Kolumbijac je došao kao najveće pojačanje i uspio je da opravda očekivanja jer je sezonu završio kao treći strijelac lige sa 18 golova. Iako je igra u timu koji se mučio i koji je dao samo 49 golova na 38 mečeva. da je ostatak tima bio na Bakinom nivou, Kolumbijac bi imao bolje brojke, a Milan bi se vjerovatno dokopao i Evrope.

Zato je prilično čudna situacija što se u posljednje vrijeme najavljuje da će Milan prodati Baku. Čak ni to što ima 29 godina i što mu cijena neće rasti nije dovoljno uvjerljiv argument za Galijanija koji najviše insistira na transferu. Milan je već odbio ponudu od Vest Hema tešku 20.000.000 eura i traži sedam miliona više kako ne bi ostao u velikom minusu s obzirom da je Baku prije godinu dana platio 30.000.000 evropskih novčanica. Konačno je o transferu progovorio i sam igrač koji se trenutno nalazi sa kolumbijskom reprezentacijom na Kopa Amerika.

“Prioritet mi je Milan sa kojim imam ugovor na još četiri godine. Ne znam da li žele da me prodaju, ali znam da imam ponude iz Bundeslige, Primere, Premijer lige… Neki su već razgovarali sa mojim menadžerom, ali odlučićemo tek poslije Kopa Amerika”, rekao je Baka.

Pored Vest Hema, za kolumbijskog napadača se inetersuju još neki klubovi. Spekuliše se da ga Karlo Anćeloti hoće u Bajernu, ali i da Unaj Emeri želi da saradnju iz Sevilje nastave u Pari Sen Žermenu. Čak se šuška i o mogućem povratku u Sevilju…

Portal Analitika