Abiznis

Milić: Vlada nezakonito utrošila 5,7 miliona eura iz depozita EKIP-a

Vlada Crne Gore je nezakonito prihodovala i utrošila 5,7 miliona eura iz depozita Agencije za elektronske komunikacije i poštanske djelatnosti, kazao je predsjednik SNP-a Srđan Milić.
Milić: Vlada nezakonito utrošila 5,7 miliona eura iz depozita EKIP-a
Portal AnalitikaIzvor

"Agencija je u periodu od 2009. do 2011. godine, na osnovu zaključaka Vlade Crne Gore, izvršila prenos sredstva iz depozita i to: 2,2 miliona Pošti Crne Gore, 300.000 eura Ministarstvu za informaciono društvo, 700.000 eura za Regionalni kulturni centar u Pljevljima i 2,6 miliona eura sportskim klubovima i Crnogorskom olimpijskom komitetu", kazao je Milić.

U pitanju je, tvrdi on, nezakonito i nesavjesno postupanje i Agencije za elektronske komunikacije i poštanske djelatnosti i Vlade Crne Gore, jer su takva postupanja suprotna Zakonu o budžetu za 2009. 2010. i 2011. godinu.

"Pozivam nadležne da provjere zaključke Vlade Crne Gore na osnovu koji su izvršena navedena plaćanja i svoje nalaze učine javnim, kako bi građani Crne Gore dobili punu informaciju o načinu raspolaganja njihovim sredstvima", kazao je Milić.

Portal Analitika