Abiznis

UIP: U prvoj sedmici juna utvrđeno 879 nepravilnosti

Uprava za inspekcijske poslove je u prvoj sedmici juna obavila ukupno 1,33 hiljade kontrola, u okviru kojih je utvrdila 879 nepravilnosti.
UIP: U prvoj sedmici juna utvrđeno 879 nepravilnosti
Portal AnalitikaIzvor

“U cilju otklanjanja utvrđenih nepravilnosti u 359 slučajeva je subjektima nadzora izrečena mjera ukazivanja, a u 289 slučajeva je donijeto rješenje o otklanjanju nepravilnosti”, navodi se u saopštenju objavljenom na sajtu Uprave za inspekcijske poslove.

Rješenje o zabrani rada donijeto je, kako se dodaje, u 77 slučajeva.

“Zbog počinjenih prekršaja preduzete su mjere u skladu sa zakonom”, rekli su iz Uprave.

Inspekcije koje učestvuju u pojačanom nadzoru su Turistička, Tržišna, Zdravstveno-sanitarna, rada, zaštite prostora i za morsko ribarstvo.

“One su obavljale pojačane kontrole postavljanja privremenih objekata u zoni morskog dobra, zakonitosti zapošljavanja i radnih odnosa, zapošljavanja stranaca, ispunjenosti uslova za obavljanje djelatnosti ugostiteljskih objekata, trgovine, izdavanja fiskalnih računa u ugostiteljstvu i trgovini, uključujući i kontrolu porijekla i evidencije porijekla robe, sanitarno-higijenskih uslova u ugostiteljskim objektima, objektima za kolektivni smještaj, odnosno hotelima”, precizira se u saopštenju.

Uprava za inspekcijske poslove će, i u narednom periodu, obavljati pojačani nadzor na primorju, kao i u planinskim turističkim centrima, u cilju suzbijanja sive ekonomije u svim sferama, ali i zaštite zdravlja i potrošačkih prava korisnika svih usluga.

Izvor: Mina business

Portal Analitika