Politika

DPS: Ne brukajte Crnu Goru

''Proces ratifikacije Protokola o pristupanju Crne Gore NATO u parlamentima zemalja članica Alijanse odvija se prema očekivanju veoma uspješno. Već su ga za manje od mjesec dana od potpisivanja potvrdili Island, Slovenija, Mađarska i Slovačka, a više zemalja je najavilo da će i njihovi parlamenti to uskoro učiniti. Članice Alijanse i ubrzanom procedurom ratifikacije iskazuju svoj odnos prema Crnoj Gori i značaju njenog članstva u NATO'', navodi se u saopštenju Demokratske partije socijalista Crne Gore.
DPS: Ne brukajte Crnu Goru
Portal AnalitikaIzvor

Kako se u saopštenju ističe posebno poštovanje zaslužuje činjenica da je to prvi učinio Parlament Islanda, jedan od najstarijih u svijetu, kao što je i prije deset godina prvi priznao obnovu nezavisnosti Crne Gore. 

''Crnogorska i međunarodna javnost je ovim povodom upoznata i sa jednim sramnim činom. Poslanici Demokratskog fronta, među kojima je nažalost i jedan od potpredsjednika crnogorske Skupštine, kao i tzv. nezavisni poslanici, šalju ovih dana pismo parlamentima zemalja članica NATO s pozivom da ne prihvate Protokol, iznoseći najružnije klevete protiv sopstvene zemlje. To je svojevrsni diplomatski skandal i bruka do sada nepoznata parlamentu bilo koje države'', rečeno je u saopštenju.
Kako je u saopštenju DPS-a navedeno potpisivanje Medojevića i mandićevo pismo dokaz je da se tz. Pokret za promjene potpuno utopio u Novu srpsku demokratiju te time odrekao deklarativne podrške članstvu Crne Gore u NATO. 

''Mada iza tog nedjela stoji opozicija državi Crnoj Gori, ipak se to u svijetu doživljava i kao politička sramota Crne Gore. Kao što smo i sami postiđeni pred Evropom i svijetom zbog onih koji panjkaju svoju zemlju. Podsjetimo se da su to isti oni koji su ranije pozivali strane investitore da ne ulažu kapital u Crnu Goru. I nudili se stranim ambasadorima da oni uvedu Crnu Goru u NATO ako im pomognu da smijene vlast.'', saopšteno je iz DPS-a.

Oni navode da nigdje, a posebno u Crnoj Gori, ništa nije tako sramotno kao ogovaranje svoga pred drugima.

''Mandić – Medojević grupa ogrezla u svojoj političkoj sujeti, gubitničkoj frustraciji, i ličnoj mržnji prema pojedincima, izgubila je odavno svaku vezu sa realnošću. Nakon uličnog fijaska sad se hvale kako će pismo s pozivom protiv ratifikacije Pristupnog protokola slati parlamentima svih 28 članica NATO. Iako znaju da im je i to uzaludno, kao i njihovi protesti, i njihova ukupna politika'', ističe se u saopštenju.

Kako dalje navode posebno je kompromitantno to što se pomenutim pismom potcjenjuju vlade i parlamenti demokratskih zemalja.
''Demokratskog fronta i tzv. nezavisni poslanici kao da nijesu svjesni da ovaj njihov postupak ne odobrava niko normalan u Crnoj Gori. Ni oni koji ih politički slijede, bez obzira što su protiv članstva u NATO, sigurno neće dati podršku toj kampanji u inostranstvu protiv sopstvene države.  Stoga, ’’frontovci’’ i ’’nezavisni’’ manite se zaludnjega posla i ne brukajte sebe i sve svoje, ne brukajte Crnu Goru'', zaključuje se u saopštenju.

Portal Analitika