Crna hronika

Krstoviću zbog pokušaja ubistva dvije godine robije

Janoš Krstović juče je u ponovljenom postupku osuđen na dvije godine zatvora, jer je u decembru 2013. godine u Zeti pokušao da ubije Danijela Radičkoviča (27). Presudu je donijelo kirivično vijeće sudije Višeg suda Predraga Tabaša.
Krstoviću zbog pokušaja ubistva dvije godine robije
Portal AnalitikaIzvor

Prvom presudom Krstović je bio osuđen na devet mjeseci robije više. Prema navodima presude, Janoš Krstović je 10. decembra 2013. godine, u zetskom selu Mojanovići, sa više hitaca ranio Danijela Radičkovića (25). Nakon kraće svađe, Krstović je potegao pištolj i sa pet metaka Radičevića pogodio u noge. Prema nalazu vještaka Budimira Borovinića od pet ispaljenih hitaca, dva su završila u lijevoj, a tri metka u desnoj nozi Radičkovića. On je naveo da je od metka koji je pogodio Radičkovićevu de- snu nogu došlo do preloma
natkoljenične kosti, što je dovelo do pada povrijeđenog na tlo. Vještak je u nalazu tu povredu klasifikovao kao tešku tjelesnu povredu dok je ostale okarakterisao kao lakše povrede. Krstović je nakon ovog incidenta bio u bjekstvu. Krio se u Srbiji, gdje je u septembru 2014. godine i uhapšen, a potom izručen crnogorskim vlastima. (Pobjeda)

Portal Analitika