Crna hronika

Ubila oca, pa iskrvarila do smrti

Ana Pi­žu­ri­ca (30) 7. ju­na, oko 22 sa­ta, naj­pri­je je pu­ca­la u svog oca Dra­ga­na (64), a po­tom pre­su­di­la se­bi. To je potvrđeno ob­duk­ci­onim nalazom ko­ji je na­lo­že­n na­kon što su u nji­ho­vom po­ro­dič­nom do­mu u Ko­la­ši­nu pro­na­đe­na dva ti­je­la.
Ubila oca, pa iskrvarila do smrti
Portal AnalitikaIzvor

Ka­ko su utvr­di­li is­tra­žni or­ga­ni, Dra­gan Pi­žu­ri­ca pre­mi­nuo je od če­ti­ri ra­ne od hi­ta­ca ko­je je kćer­ka is­pa­li­la u nje­ga. Ona je na­kon to­ga u se­be is­pa­li­la dva hi­ca, a pre­mi­nu­la je usled is­kr­va­vlje­nja.

Pre­ma svjedočenju jednog od policajaca ko­ji se na­kon tra­gič­nog do­ga­đa­ja na­la­zio u ku­ći u ko­joj su stra­da­le Pi­žu­ri­ce, sce­ne su bi­le stra­vič­ne.
– Ne­vje­ro­vat­no je da je u pro­sto­ri­ji gdje su na­đe­na ti­je­la oca i kćer­ke bi­lo to­li­ko kr­vi. Ka­ko su u tom tre­nut­ku ne­ki sa­op­šti­li, u ti­je­lo oca su is­pa­lje­na če­ti­ri, a kćer­ke dva pro­jek­ti­la. Dio pro­na­đe­ne kr­vi po­ka­zu­je da je Ana, naj­vje­ro­vat­ni­je na­kon po­stig­nu­tog do­go­vo­ra sa ocem i is­pa­lje­nih hi­ta­ca u nje­ga i se­be, pu­zi­la po po­du, na­kon če­ga je od za­do­bi­je­nih po­vre­da iz­dah­nu­la. Na to uka­zu­ju tra­go­vi krvi u so­bi – ka­zao je iz­vor „Da­na”.

Ina­če, pre­li­mi­nar­nim na­la­zom, ali još uvi­jek ne­zva­nič­nim, ot­klo­nje­na je pr­vo­bit­na sum­nja da je otac kćer­ki od­u­zeo ži­vot, ali i ka­sni­je spe­ku­la­ci­je da je ri­ječ o dvo­stru­kom sa­mo­u­bi­stvu ili čak dvo­stru­kom ubi­stvu. 
Opro­štaj­no pi­smo ko­je su is­tra­ži­te­lji pro­na­šli to­kom uvi­đa­ja po­tvr­di­lo je da je tra­ge­di­ja pla­ni­ra­na. Dra­gan je pri­je smr­ti na­pi­sao da ih na ta­kav čin ni­ko ni­je na­go­vo­rio, ni­ti je uče­stvo­va­la ne­ka tre­ća oso­ba, te da je mo­rao da is­pu­ni Ani­nu že­lju. Ona je i pri­je po­la go­di­na bi­la ri­je­ši­la da se­bi odu­zme ži­vot, a otac je po­ku­ša­vao da je od­vra­ti od te ide­je. Pi­smo je po­tvr­di­lo da se otac i kćer­ka ni­je­su sva­đa­li pri­je tra­ge­di­je, već da su bi­li u iz­u­zet­no do­brom od­no­su ko­ji ih je na kra­ju od­veo u za­jed­nič­ku smrt, te da nji­ho­va fa­mi­li­ja i bli­žnji zna­ju za­što su to ura­di­li.

Dra­gan je ra­dio u Za­vo­du za za­po­šlja­va­nje, Ana je bi­la lje­kar i ra­di­la je i In­sti­tu­tu za jav­no zdra­vlja, a ka­sni­je u Do­mu zdra­vlja u Nik­ši­ću.

Dra­gan i Ana su ži­vje­li u Pod­go­ri­ci, a u po­ro­dič­nu ku­ću u Ko­la­ši­nu su, ka­ko ka­žu kom­ši­je, do­šli u uto­rak to­kom da­na. Otac i kćer­ka sa­hra­nje­ni su na ko­la­šin­skom gro­blju.
Ovo ni­je pr­va tra­ge­di­ja u po­ro­di­ci Pi­žu­ri­ca. Na­i­me, Dra­ga­nov po­koj­ni brat je pri­je tri­de­se­tak go­di­na u Be­o­gra­du, u ho­te­lu „Sla­vi­ja”, iz ne­po­zna­tih raz­lo­ga, ubio svo­ju du­go­go­di­šnju dje­voj­ku, a na­kon to­ga se­bi od­u­zeo ži­vot. (Dan)

Portal Analitika