Turizam

Popusti za Crnogorce u velikom broju hotela na Zlatiboru

Crnogorski građani tokom ljetnje sezone na Zlatiboru moći će da ostvare popuste u velikom broju hotela i da posjete atraktivne sadržaje u tom gradu među kojima su žičara na Ski centru Tornik, Avanatura park, Dino park, ali i da prisustvuju brojnim manifestacijama, saopšteno je danas na pres konferenciji Turističke organizacije (TO) Zlatibor, koja je održana u okviru kampanje „Zlatibor – izbor za sve“.
Popusti za Crnogorce u velikom broju hotela na Zlatiboru
Portal AnalitikaIzvor

Saradnica za kongresni turizam i info centar u TO Zlatibor Marija Pavlović kazala je da tu opštinu godišnje posjeti oko 250 hiljada gostiju, koji ostvare oko 1,2 miliona noćenja.

Kako je istakla, Ski centar Tornik je jedan od najatraktivnijih sadržaja tokom ljetnje sezone na Zlatiboru.

„Žičara na ovom ski centru radi tokom ljetnje sezone za panoramsko razgledanje. Pored žičare, tu se nalazi adrenalinski park, tjubing staza, 20 kilometara biciklističkih szata, planinarske staze, golf tereni, igrališta za djecu i tri restorana. Kada dođete na Tornik, možete da ispunite svoj dan u potpunosti“, rekla je Pavlović u PR Centru.

Jedan od novih sadržaja na Zlatiboru je paintball, koji je, prema njenim riječima, najbolji za teambuilding programe.

„Prva faza Dino parka, koji se proteže na pet hektara, će biti otvorena 1. avgusta. Tu će se nalaziti 30 maketa dinosaurusa, mini zoo vrt sa divljim i domaćim životinjama, 12 D bioskop za djecu, imaće klizalište sa sintetičkim snijegom tokom čitave godine kao i restorane“, najavila je Pavlović.

Ona je kazala da će ove godine početi izgradnja gondole, koja će povezivati turistički centar Zlatibor sa najvišim vrhom Tornikom.

„Dužina gondole je 530 metara, imaće 55 kabina, a vožnja će trajati 25 minuta i imaće tri usputne stanice“, navela je Pavlović.

Ona je kazala da je, Avantura park, koji se proteže na jedan ipo hektar, otvoren prije par dana otvoren za turiste.

„Stopića pećina je 2009. godine otvorena za turističke ponude. Uređeno je 250 metara staza poznata je po bigrenim kadama. Iz godine u godinu bilježi porast broja posjetilaca. Prošle godine uradili stazu sa plaformom iznad kada i rasvjetu u raznim bojama“, rekla je Pavlović.

Autokamp je, kako je istakla, novi sadržaj na Zlatiboru.

„To je jedan od najbolje uređenjih autokampova u Srbiji, ima tri zvjezdice i 54 kamp mjesta. A kamp smo proširili na dodatnih 15 kamp jedinica, zbog potražnje posjetilaca iz inostranstva“, kazala je Pavlović.

Na Zlaboru se, kako je navela, svakodnevno organizuju izleti za goste – među kojima je najpopularniji Sirogojno, koji je jedini muzej pod otvorenim nebom u Srbiji koji pokazuje kako se živjelo u 19. vijeku.

„Tokom ljetne sezone organizuju se brojni festivali, koncerti pozorišne predstave, tako da na trgu vakodnevno su dešavanja. Jedno od tradicionalnih festivala je Seoski višeboj u Jablanici krajem juna, gdje se ljudi takmiče u starim sportskim disciplinama, KAO I Rakijada u Šljivovici koja će ove godine biti održana 17. jula“, istakla je Pavlović

Na Zlatiboru će, kako je dodala, tokom ljetnje sezone biti održani i, Međuanrodni festival sportskog filma, Muzički festival Hills Up, Sabor trubača i Festival dječijeg foklora.

Ona je rekla da za crnogorske građane hoteli Mona, Mir, Kraljevi konaci i Olim nude popuste od pet do deset odsto u zavisnosti od broja noćenja, a da je više informacija moguće naći na veb stranici TO Zlatibor.

Saradnik za marketing u TO Zlatibor, Jovan Pavlović, kazao je da marketinška kampanja „Zlatibor – izbor za sve“ obuhvata četiri države – Crnu Goru, Bosnu i Hercegovinu, Rumuniju i Makedoniju.

„Prezentacija je održana i Bijeljini, Banjaluci, Doboju i Tuzli, danas smo u Podgorici, a sjutra smo u Herceg Novom, a planiramo još da posjetimo Temišvar i Skoplje“, naveo je Pavlović.

Portal Analitika