Društvo

Ministarka nauke posjetila Radio klub „Podgorica”

Ministarka nauke Sanja Vlahović danas je posjetila jednu od najstarijih društvenih organizacija u Glavnom gradu, radio klub „Podgorica“.
Ministarka nauke posjetila Radio klub „Podgorica”
Portal AnalitikaIzvor

Tokom posjete ministarku Vlahović i njene saradnike Darko Popović, predsjednik uprave kluba, je upoznao sa istorijatom kluba koji u istim prostorijama u centru Podgorice aktivno radi već punih 68 godina.

Glavna tema o kojoj se razgovaralo je bila vezana za aktivnosti okrenute ka mladima i posebno sa organizovanjem raznovrsnih aktivnosti za talentovanu djecu i omladinu čija interesovanja prevazilaze redovne školske programe , kao i za studente koji imaju odrđene ideje za neke inovativne tehnologije i uređaje koje je potrebno praktično testirati i dovesti do nivoa prototipa.

Ministarka je istakla spremnost ministarstva nauke da podrži sve praktične projekte u smislu pomoći oko nabavke literature, laboratorijske opreme i učila. Članovi radnog tima koji priprema idejni projekat osnivanja prve crnogorske omladinska naučno-istraživačka stanica na Grahovu, upoznali su ministarku sa tim projektom i zaključeno je da se sa njim ide prema EU fondovima a da će svakako i država uraditi sve da se ovaj izuzetno koristan projekat realizuje.

Razgovaralo se i o pripremama za realizaciju ovogodišnjih „Dana nauke „ i uključivanju radio kluba „„Podgorica“ u programe te manifestacije, koja je već prepoznata kao jedna od najznačajnih regionalnih manifestacija popularizacije nauke, novih tehnologija i tehničke kulture.

Inače, za predstojeće ljeto radio klub „ Podgorica „ je za članove i simpatizere pripremio čitav niz programa iz oblasti telekomunikacija , elektronike , robotike i informatike , koji će se realizovati u prostorijama kluba ali i na terenu . Svi zainteresovani za uključivanje u neki od programa mogu kontaktirati odgovorne u klubu na e-mail: radio.klub@t-com.me .

Portal Analitika